Διεθνή

Οι περισσότεροι Γάλλοι δεν πιστεύουν στον Θεό

Για πρώτη φορά η πλειονότητα των Γάλλων (51%) δηλώνει ότι δεν πιστεύουν στον Θεό, σύμφωνα με δημοσκόπηση του IFOP που δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Η απομάκρυνση των Γάλλων από τη θρησκεία αυξάνεται: οι πιστοί ήταν 66% το 1947 και 56% το 2011.

Οι πιο πιστοί βρίσκονται στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών (58%) και στις ηλικίες 18-34 (48%). Για πρώτη φορά, επίσης, η θρησκεία είναι περισσότερο παρούσα στις μεγάλες πόλεις (60% στο πολεοδομικό συγκρότημα του Παρισιού) από τις αγροτικές περιοχές (44%) που υποφέρουν από έλλειψη ιερέων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παρά τους μαζικούς θανάτους, η πανδημία της covid-19 δεν επηρέασε τη θρησκευτική πρακτική, δεδομένου ότι μόνο ένα 5% δηλώνει ότι τους ώθησε προς μια θρησκευτική πρακτική, και αυτό προέρχεται από θρησκευόμενους.

Παράλληλα, τα θρησκευτικά ζητήματα απουσιάζουν ολοένα και περισσότερο από τις κοινωνικές σχέσεις. Μόνο το 38% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μιλούν για θρησκευτικά θέματα στο οικογενειακό περιβάλλον, το 29% με φίλους και μόνο το 18% με συναδέλφους τους στη δουλειά.


Μολονότι το 68% πιστεύει ότι οι θρησκείες πιστώνονται με τη μετάδοση στους νέους θετικών αξιών, η μειονότητα των ερωτηθέντων (47%) πιστεύει ότι συνεισφέρουν θετικά στα μεγάλα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία (βιοηθική, οικογένεια, ηθικοποίηση της οικονομίας, κ.ά.)

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Πηγή
Le Monde

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button