Διεθνή

Οι νικητές του Βραβείου Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021 και 2020

Σε τσέχικο πρότζεκτ για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων απονεμήθηκε το Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2021. Το περσινό βραβείο κέρδισε ένα γερμανικό πρότζεκτ προφορικής ιστορίας.

Τόσο οι νικητές του 2020 όσο και του 2021 έλαβαν τα βραβεία τους σε ειδική τελετή που διεξήχθη στο Άαχεν στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, δεδομένης της ακύρωσής της περσινής εκδήλωσης λόγω της πανδημίας.

Οι νικητές του 2021

Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στο τσέχικο πρότζεκτ Fakescape, που διδάσκει στους μαθητές πώς να αποφεύγουν τις ψευδείς ειδήσεις μέσα από παιχνίδια.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το ρουμανικό πρότζεκτ Generation Z, το οποίο φέρνει τους νέους σε επαφή με ακαδημαϊκούς, επιστήμονες και προσωπικότητες που ενθαρρύνουν την κριτική τους σκέψη, την ελεύθερη έκφραση και την περιέργειά τους, καθώς και τον διάλογο μεταξύ των γενεών.

Την τρίτη θέση κατέκτησε το ισπανικό πρότζεκτ EuroInclusion, ένα πρόγραμμα ανταλλαγής που απευθύνεται σε νέους Ευρωπαίους κι έχει ως στόχο την πλήρη κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ένταξη των πολιτών με αναπηρίες σε μια ελεύθερη, πολύμορφη και ενωμένη Ευρώπη.


Οι νικητές του 2020

Το γερμανικό πρότζεκτ Ευρωπαϊκό Αρχείο Προφορικού Λόγου συλλέγει αφηγήσεις προφορικής ιστορίας από άτομα που γεννήθηκαν πριν το 1945.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στην γαλλική οργάνωση “Κινούμενοι προς μια Ευρωπαϊκή Πολιτική Υπηρεσία” η οποία βοηθάει τους νέους Ευρωπαίους να κάνουν εθελοντισμό στη χώρα τους αλλά και στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση μείζονων κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων.

Στη τρίτη θέση βρίσκεται η πρωτοβουλία “Το Μέλλον είναι η Ευρώπη” της Μαντελένα Κέι (Ηνωμένο Βασίλειο), γνωστή και ως #EUsupergirl.

Το βραβείο

Το βραβείο, το οποίο απονέμεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ίδρυμα του Διεθνούς Βραβείου Καρλομάγνου, απευθύνεται σε πρωτοβουλίες νέων ηλικίας 16-30 ετών, οι οποίοι συμμετέχουν σε σχέδια με σκοπό την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες. Από το 2008, περισσότερα από 3000 σχέδιο έχουν διαγωνισθεί για το βραβείο αυτό.

Το βίντεο της τελετής θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.karlspreis.de και στο κανάλι Karlspreis Academy στο YouTube.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button