ΔΙΕΘΝΗ

Οι χώρες με τις πιο φιλικές πολιτικές για να κάνετε παιδιά

Μια νέα ανάλυση της Unicef επί των στοιχείων που συλλέγει ο ΟΟΣΑ από τα κράτη-μέλη του εστιάζει στον κατά πόσο σε ευρωπαϊκές χώρες τηρούν πολιτικές η οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν φιλικές, δηλαδή υποστηρικτικές, προς την οικογένεια και προφανώς ενθαρρύνουν ή όχι τη δημιουργία αυτής.

Η σχετική ανάλυση αξιολόγησε θέματα όπως η άδεια λοχείας/άδεια μητρότητας μετ′ αποδοχών, η γονική άδεια για τους πατέρες επίσης μετ′ αποδοχών, η μέριμνα για τη φροντίδα των παιδιών πριν την ηλικία των τριών ετών αλλά και μέχρι να πάνε σχολείο.

caffeine adv 2021

Η αλήθεια είναι πως τα ευρήματα δεν προκαλούν έκπληξη.

Η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που χαρακτηρίζεται ως η πλέον φιλική, σε σύνολο 31 ευρωπαϊκών, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Νορβηγία. Στην 5η θέση βρίσκεται Πορτογαλία, γεγονός που προκαλεί μια έκπληξη καθώς αναγκάστηκε να κάνει πολλές θυσίες την περίοδο της κρίσης.

neratzoulis neo

Η δε Ελλάδα (της υπογεννητικότητας) δυστυχώς βρίσκεται στην 30η θέση και η μόνη χώρα μεταξύ των ευρωπαϊκών με την αμέσως χειρότερη επίδοση είναι η Ελβετία η οποία ήρθε 31η και τελευταία.

Η έρευνα της Unicef δημοσιεύτηκε τον Ιουνίου του 2019 και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αφορούν το 2016 ενώ τα ευρήματα απεικονίζονται στο Infographic του Statista.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button