ΔΙΕΘΝΗ

Ο πύραυλος «Μπόρα» είναι το υπερόπλο των Τούρκων

Στην πρώτη δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς προχώρησε η Τουρκία στη Σινώπη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Φικρί Ισίκ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η δοκιμή στέφθηκε με επιτυχία και πρόσθεσε ότι πρόκειται για πύραυλο βεληνεκούς, 280 χιλιομέτρων «Μπόρα», ο οποίος έπεσε στη Μαύρη Θάλασσα.

Το γεγονός από μόνο του προκαλεί έντονη ανησυχία καθώς αλλάζει σημαντικά τους συσχετισμούς, αφού σύμφωνα με τα νέα δεδόμενα ο εν λόγω πύραυλος με βεληνεκές 280 χιλιομέτρων μπορεί να πλήξει από τα παράλια της Τουρκίας ακόμη και στόχους εντός Αττικής, το Ηράκλειο της Κρήτης, τη Θεσσαλονίκη και οποιοδήποτε σημείο της Κύπρου.

caffeine adv2020b

Η Τουρκία, κατέληξε, κατασκευάζει πλέον τους δικούς της πυραύλους και θα κατασκευάσει ακόμα καλύτερους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, καθώς εκτιμάται ότι οι πύραυλοι «Bora» έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν περαιτέρω, με στόχο να καλύπτουν βεληνεκές έως και τα 1.000 χιλιόμετρα.

Οι εν λόγω πύραυλοι εδάφους-εδάφους «Bora» φέρουν συμβατική κεφαλή 470 κιλών και κατασκευάζονται από την τουρκική κρατική εταιρεία «Ροκετσάν».

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button