ΚΟΣΜΟΣ

Τα νοσοκομεία στη Γερμανία έχουν γεμίσει από Ελληνες γιατρούςΤελευταία ενημέρωση:

Με αμείωτο ρυθμό, της τάξης του 500%, συνεχίζεται η αύξηση της μετανάστευσης Ελλήνων γιατρών και μάλιστα με προορισμό πρώτης επιλογής τη Γερμανία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», πριν από λίγες ημέρες ιδρύθηκε ο πρώτος σύλλογος Ελλήνων γιατρών στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανία-Βεστφαλίας, όπου ζουν και εργάζονται ήδη 1.800 Ελληνες γιατροί.

Ονομάζεται «Γένεσις, Ενωση Ελλήνων Ιατρών Βόρειας Ρηνανία – Βεστφαλίας» και έρχεται όχι μόνο για να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς που επιθυμούν να μεταναστεύσουν, αλλά και να προσφέρει φιλανθρωπικό έργο με δωρεές σε ελληνικά ιδρύματα.

«Εγώ αν και γνώριζα άψογα τη γλώσσα, ήρθα και στη Γερμανία και χρειάστηκα μεγάλη βοήθεια. Η γραφειοκρατία και εδώ είναι μεγάλη και δεν είναι καθόλου εύκολη η ορολογία που έχουν στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά ούτε και να βρεις σπίτι», αναφέρει στα Νέα, ο Αλέξης Θεοδώρου, γραμματέας του πρώτου συλλόγου ελλήνων γιατρών στη Γερμανία και ειδικευόμενος γενικός χειρουργός.

Παράλληλα, ο Λεωνίδας Καραπάνος , ειδικευόμενος γιατρός στην ουρολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Κολωνίας, βρίσκεται ήδη τέσσερα χρόνια στη Γερμανία. Τα πολλά χρόνια αναμονής για να κάνει ένας γιατρός ειδικότητα στην Ελλάδα, τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει. Η γλώσσα ήταν η σημαντικότερη δυσκολία που αντιμετώπισε μαζί με τον «καταθλιπτικό» καιρό. Με την πάροδο όμως του χρόνου τα προβλήματα της γλώσσας αμβλύνθηκαν και τι καλό επίπεδο ζωής αντιστάθμισε τον γκρίζο ουρανό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του 2013, οι Eλληνες γιατροί στη Γερμανία είναι 2.847.Με τα στοιχεία όμως που διαθέτει ο νεοϊδρυθείς ιατρικός σύλλογος, τους τελευταίους μήνες έχουν καταφθάσει από την Ελλάδα στη Γερμανία τουλάχιστον ακόμη 600 έλληνες γιατροί ανεβάζοντας τον αριθμό σε 3.500. Περίπου δηλαδή όσους έχει η Βρετανία, η οποία αποτελεί ιστορικά τον πρώτο τόπο επιλογής ελλήνων επιστημόνων. Μάλιστα, για να εξυπηρετούνται οι έλληνες γιατροί στη Βρετανία έχουν ιδρυθεί τα τελευταία 20 χρόνια τέσσερις ιατρικοί σύλλογοι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close