ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ζηλανδία: Το Fortnite και το Pubg γαλούχησαν τον «turkofago»

Ήταν ένα καλοστημένο online παιχνίδι - Σκληρές εικόνες στο βίντεοΤουλάχιστον 49 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης ενός λευκού άντρα σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς. Η συγκεκριμένη κίνηση φέρνει στο μυαλό εικόνες και πράξεις από τα online βιντεοπαιχνίδια όπως το Fortnite και το PUBG.Σύμφωνα με τον τρόπο τον οποίο κινήθηκε ο «Turkofagos» και η ομάδα του είναι σαφές πως γαλουχήθηκε από τα συγκεκριμένα παιχνίδια και μετατράπηκε σε έναν «killer». Με live μετάδοση στο facebook κατέγραψε τις αποτρόπαιες πράξεις που εξελίχθηκαν στην «μεγάλη σφαγή». Μια συνήθης διαδικασία που ακολουθείτε σύμφωνα με τους youtubers για τα live streaming games.

Ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι…Ήταν ακραίο…

Σκόρπισε τον θάνατο…

Αναφορικά για το αιματηρό συμβάν στην Νέα Ζηλανδία

Σύμφωνα με αναφορές  της αστυνομίας ο δράστης είναι ένας 28χρονος γεννημένος στην Αυστραλία που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το όνομα «Brenton Tarrant». Η αστυνομία εξουδετέρωσε εκρηκτικούς μηχανισμούς μετά τη σφαγή στην Κράιστσερτς και ζήτησε από όλα τα τεμένη της χώρας να κλείσουν τις πόρτες τους. Ήδη οι άρχες έχουν προχωρήσει στις συλλήψεις τεσσάρων ατόμων, τριών αντρών και μιας γυναίκας.

Ο ένοπλος όπως επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της ένοπλης εισβολής στα τεμένη έκανε ζωντανή μετάδοση (livestreaming) της αποτρόπαιας πράξης του επί τουλάχιστον 15 λεπτά στο Facebook. Η Αστυνομία κάλεσε το κοινό να μην κοινοποιήσει το συγκεκριμένο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ λίγο αργότερο το Facebook και το Instagram «κατέβασαν» τους λογαριασμούς του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης. Δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτή τη χώρα» για πράξεις «τόσο ακραίας βίας», δηλώνει η πρωθυπουργός Τζασίντα Αρντέρν.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close