ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Der Spiegel: Η Μόσχα προσπαθεί να στρατολογήσει Γερμανούς

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες όλο και πιο συχνά προσπαθούν να στρέψουν τους Γερμανούς που φθάνουν στην Ρωσία προς την συνεργασία ως πληροφοριοδότες, γράφει το περιοδικό Der Spiegel επικαλούμενο την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος.

Το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν τα περιστατικά, που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπαθούν να στρατολογήσουν Γερμανούς πολίτες, που επισκέπτονται στην Ρωσία, γράφει σήμερα το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel που έχει στη διάθεση του αναλυτική έκθεση εσωτερικής χρήσεως της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV).

“ΧΡΥΣΟΣ

Στην έκθεση αναφέρεται, ότι στόχος των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας μπορούν να γίνουν οι συνεργάτες των διπλωματικών αντιπροσωπειών της Γερμανίας. Ωστόσο υποψήφιοι στόχοι μπορεί να είναι και όσοι ταξιδεύουν ατομικά, είτε για επιχειρηματικούς λόγους θεωρεί η BfV.

Η BfV προβλέπει ότι στη συνέχεια οι ρώσοι πράκτορες θα «στρατολογούν» Γερμανούς πολίτες, χρησιμοποιώντας πιθανόν «πιο σκληρούς και κυνικούς τρόπους» ώστε να τους κάμψουν να συνεργαστούν. Για τον λόγο αυτό μπορεί να χρησιμοποιήσουν στοιχεία εκβιασμού, είτε να δημιουργούν καταστάσεις μέσω των οποίων θα τους ασκούν πιέσεις

“IN_AND_OUT

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί ευθέως όσους πρόκειται να επισκεφθούν τη Ρωσία να μην χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Οι κριτικές απόψεις για τα τρέχοντα πολιτικά γεγονότα» μπορούν να «επιφέρουν απρόβλεπτους προσωπικούς κινδύνους» αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην Μόσχα η αστυνομία έχει ήδη πραγματοποιήσει ελέγχους σε κινητά τηλέφωνα ατόμων για τα οποία δείχνουν ενδιαφέρον οι μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες μελετούν τα όσα γράφουν στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Mechanical Solutions

Τον Ιούνιο η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Νάνσι Φέζερ αξιολογώντας τη δραστηριότητα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών στην Γερμανία, επέστησε την προσοχή στο ότι «ιδιαίτερα σε τέτοιες ευαίσθητες τοποθεσίες όπως είναι το κυβερνητικό τετράγωνο στο Βερολίνο, οι κίνδυνοι υποκλοπής όπως και οι κίνδυνοι διαρροής στοιχείων είναι πραγματικοί και δεν πρέπει να υποτιμώνται».

Η Φέζερ προειδοποίησε επίσης για το ότι οι συνομιλίες που γίνονται μέσω συνηθισμένων τηλεπικοινωνιακών δικτύων «στην ουσία δεν προστατεύονται από τις υποκλοπές». Πρέπει να υποθέσουμε ότι οι ξένες μυστικές υπηρεσίες «καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να υποκλέψουν και να καταγράψουν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις», δήλωσε η υπουργός.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
DW (ρωσική υπηρεσία)

Σχετικά άρθρα

Back to top button