Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεύμα: Μικρή πόλη της Ιταλίας μειώνει στο μισό τους λογαριασμούς

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Η Βασιλικάτα (γνωστή και ως Λουκανία) καρπώνεται τα οφέλη μιας αμφιλεγόμενης απόφασης, η οποία ορίζει ότι η μικρή περιφέρεια του Νότου θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου της, παρόλο που την ίδια στιγμή η υπόλοιπη Ιταλία μειώνει ή διακόπτει την παραγωγή, κυρίως λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Η επέκταση της εγχώριας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου έχει αναδειχθεί σε διχαστικό ζήτημα ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα.

GRUPPO ΧΡΥΣΟΣ

IN AND OUT

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Από τον Οκτώβριο, το μισό εκατομμύριο κάτοικοι της Βασιλικάτα δεν θα πληρώνουν για το φυσικό αέριο που καταναλώνουν, χάρη σε μια συμφωνία που υπογράφηκε την άνοιξη με την Eni SpA και τη Shell Plc.

Η συμφωνία προβλέπει ότι οι δύο εταιρείες θα δίνουν στην περιοχή 160 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου δωρεάν, ετησίως, ως «περιβαλλοντική αποζημίωση». Τα τέλη, οι εισφορές και άλλα κόστη σημαίνουν ότι οι λογαριασμοί φυσικού αερίου θα είναι περίπου οι μισοί από εκείνους που ήταν τα προηγούμενα τρίμηνα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Στόχος του Ντράγκι η μείωση της εξάρτησης της Ιταλίας από το ρωσικό αέριο

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε θέσει σε προτεραιότητα τη μείωση της εξάρτησης της Ιταλίας από το ρωσικό αέριο. Οι εισαγωγές έχουν ήδη μειωθεί στο μισό από το 2021, εν μέρει χάρη στις νέες συμφωνίες με χώρες όπως η Αλγερία.

Ωστόσο, ένα βασικό στοιχείο του σχεδίου του -ένας νέος πλωτός τερματικός σταθμός για υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στην πόλη Πιομπίνο της Τοσκάνης- βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω έντονων διαφωνιών από την τοπική κοινότητα. Δεν είναι σαφές εάν η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί τελικά υπό τη νέα κυβέρνηση.

Zuper Service

Ο Ντράγκι είπε ότι η ενίσχυση της ικανότητας εισαγωγής LNG είναι θέμα «εθνικής ασφάλειας» και η Τζόρτζια Μελόνι, βασική υποψήφια για τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, λέει ότι υποστηρίζει την κατασκευή του τερματικού σταθμού στο Πιομπίνο. Ωστόσο, ο δήμαρχος της πόλης, μέλος του κόμματος της Μελόνι, είναι μεταξύ των πιο έντονων αντιπάλων του έργου.

Οι προτάσεις των κομμάτων για ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής φυσικού αερίου της Ιταλίας με νέες έρευνες και γεωτρήσεις ή για διπλασιασμό της χωρητικότητας ενός υπάρχοντος αγωγού από το Αζερμπαϊτζάν συναντούν παρόμοια αντίσταση σε τοπικό επίπεδο.

Στην Ιταλία η πόλη με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Η Βασιλικάτα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα χερσαία αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ευρώπης, είχε μια διαφορετική προσέγγιση.

«Σε μια στιγμή παγκόσμιας κρίσης και με τις τιμές του φυσικού αερίου στα ύψη, οι οικογένειες της Βασιλικάτα μπορεί να είναι οι μόνες στην Ευρώπη που δεν υποφέρουν από αυξήσεις του κόστους» δήλωσε στο Bloomberg News την Παρασκευή ο Vito Bardi, κυβερνήτης της περιοχής.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button