ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλος αγώνας για το ψωμί στην Τουρκία

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η κατάσταση στην Τουρκία πάει από το κακό στο χειρότερο. «Οι Τούρκοι αρτοποιοί λένε ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να κάνουν ψωμί εξαιτίας του ελέγχου των τιμών και του πληθωρισμού.

Και οι πελάτες τους, ούτως ή άλλως, δεν έχουν τη δυνατότητα να το αγοράσουν» (Νew York Times). Σύμφωνα με το Τουρκικό Στατιστικό Ινστιτούτο, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού αυξήθηκε στο 21,31% τον Νοέμβριο από 19,89% τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από τον Νοέμβριο του 2018, με υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και ενώ η λίρα σπάει κάθε ρεκόρ υποτίμησης (1 ευρώ = 18,52 λίρες).

“ΧΡΥΣΟΣ

Το κόστος της ενέργειας σκαρφάλωσε στο 22,14%, ο δε πληθωρισμός των ειδών διατροφής στο 27,11%. Οι πρώτοι που υποφέρουν είναι τα φτωχά στρώματα, που δυσκολεύονται πλέον να προμηθευτούν βασικά είδη. Η τιμή της φρατζόλας, λόγου χάριν, αυξήθηκε στις 3,5 λίρες από 1,5.

Το επόμενο βίντεο δείχνει μια μεγάλη ουρά παρά το κρύο για την προμήθεια επιδοτούμενου ψωμιού στην Πόλη. Πρόκειται για ένα από τα σημεία πώλησης (τιμή της φρατζόλας 1,5 λίρα) στο Σουλτανγκαζί, μια συντηρητική περιοχή που ψήφιζε με μεγάλη πλειοψηφία τον Ερντογάν και το κόμμα του την περασμένη εικοσαετία.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button