ΔΙΕΘΝΗ

Μάσκες και σχολεία: Τι ισχύει στην Ευρώπη;

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία για τη νέα χρονιά αναδεικνύεται στο κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τις αρχές σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ιταλία, τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου, με υποχρεωτική τη χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές άνω των 6 ετών.

caffeine adv2020b

Στη Γαλλία, έχει αποφασιστεί να φορούν μάσκα οι μαθητές άνω των 11 ετών, όμως υπάρχουν πιέσεις από τους δασκάλους ώστε να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για τα μικρότερα παιδιά και συγκεκριμένα για όσα είναι πάνω από 6 χρονών.

Στην Ισπανία, η μάσκα για τους μαθητές άνω των 6 ετών είναι υποχρεωτική ενώ στα υγειονομικά πρωτόκολλα συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία αποστάσεων ανάμεσα στα θρανία και μέγιστη χωρητικότητα 20 μαθητών ανά αίθουσα.

neratzoulis neo

Παρόλα αυτά, η κεντρική κυβέρνηση έχει μεταβιβάσει την ευθύνη των μέτρων στις περιφέρειες, οι οποίες θα αποφασίσουν για το τι θα γίνει τελικά στα σχολεία.

Στη Γερμανία κάθε περιφέρεια έχει την αρμοδιότητα για τα σχολεία της αλλά οι αρχές έχουν συστήσει συγκεκριμένα μέτρα όπως τη χρήση μάσκας για παιδιά άνω των 15 ετών, συνεχή τεστ για τον ιό και αποστάσεις.

Όμως σε περιοχές που έχουν ανοίξει σχολεία, αλλού είναι υποχρεωτική η μάσκα στις αίθουσες και αλλού μόνο στους διαδρόμους και τις σχολικές αυλές.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button