ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος | Εξερράγη βυτιοφόρο με καύσιμα – 28 νεκροί

Για ακόμα μία φορά ο Λίβανος θρηνεί νεκρούς από έκρηξη. Τουλάχιστον 28 νεκροί, όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας.Τουλάχιστον είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον επτά τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βυτιοφόρο φορτηγό που μετέφερε καύσιμο στην περιφέρεια Ακάρ, μια από τις φτωχότερες περιοχές του Λιβάνου.

Στρατιωτικές πηγές και πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι μαυραγορίτες είχαν κρύψει το βυτιοφόρο για να μοιράσουν βενζίνη σε κατοίκους, εν μέσω σοβαρών ελλείψεων καυσίμων, που οδήγησαν σε μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα και εκτεταμένες διακοπές λειτουργίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Περίπου 200 άνθρωποι ήταν κοντά τη στιγμή της έκρηξης, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Μεταξύ των θυμάτων ήταν προσωπικό του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας

«Υπήρξε αλλοφροσύνη και διαφωνίες. Ακούστηκαν πυροβολισμοί που ίσως να οδήγησαν στην έκρηξη»,δήλωσε πηγή ασφαλείας.

Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι «Al-Jadeed» ανέφερε, ωστόσο, από αυτόπτες μάρτυρες ότι προκλήθηκε από άτομο που άναψε αναπτήρα.

«Υπήρχαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι εκεί, ακριβώς δίπλα στη δεξαμενή, και ο Θεός ξέρει μόνο τι τους συνέβη», είπε τραυματίας με το πρόσωπο και το σώμα καλυμμένο με γάζες.

Εξαγριωμένοι κάτοικοι στο Ακκάρ συγκεντρώθηκαν στο σημείο και έβαλαν φωτιά σε δύο φορτηγά. Σύμφωνα με το «Reuters», πυρπόλησαν και το σπίτι ιδιοκτήτη βυτιοφόρων.

Με τον Λίβανο να βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση, τα νοσοκομεία έχουν προειδοποιήσει ότι η έλλειψη καυσίμων οδηγεί άμεσα σε διακοπή λειτουργίας, ενώ ήδη λιγοστεύουν τα φάρμακα και άλλα βασικά είδη.


Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Back to top button