Διεθνή

Η Λιθουανία έγινε το 19ο μέλος της Ευρωζώνης

Στη ζώνη του ευρώ μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 και η Λιθουανία, έπειτα από τη σχετική ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Το «πράσινο φως» για τη Λιθουανία είχε δοθεί τον προηγούμενο μήνα από τους αρχηγούς κρατών της ΕΕ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου κορυφής. Το νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εγκρίθηκε με 545 ψήφους υπέρ, 116 κατά και 34 αποχές. Η τελική έγκριση θα δοθεί από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 23 Ιουλίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Αυτό είναι μία καλή είδηση για τη Λιθουανία, τις χώρες της Βαλτικής και για τη σταθερότητα στην Ευρώπη. Από το 2006 η Λιθουανία έχει εργασθεί εντατικά, γεγονός το οποίο οδήγησε τη χώρα σε χαμηλό πληθωρισμό, μια σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, ένα χαμηλό έλλειμμα στον προϋπολογισμό και μια αποδεκτή αναλογία χρέους/ΑΕΠ. Καλώς ήρθες στην ευρωζώνη Λιθουανία», δήλωσε ο εισηγητής Βέρνερ Λάνγκεν.

Η Λιθουανία θα αποτελέσει το 19ο μέλος της ζώνης του ευρώ, μετά από τη Λετονία (2014), την Εσθονία (2011), τη Σλοβακία (2009), την Κύπρο και τη Μάλτα (2008), τη Σλοβενία (2007), την Ελλάδα (2001), και το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πορτογαλία και τη Φινλανδία (1999).


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button