ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Οι πιο σύγχρονες Σχολές Ιατρικής της Μεσογείου

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης για νέους και νέες, που επιθυμούν να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου ιατρική εκπαίδευση. Το πώς και το γιατί δεν είναι τυχαίο, ειδικότερα αν αναλογιστούμε ότι στην Κύπρο, βρίσκεται μία από τις πλέον σύγχρονες Σχολές Ιατρικής στην περιοχή της Μεσογείου, μια Σχολή η οποία διαμορφώνει τη Νέα Γενιά Ιατρών: Ο λόγος για την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πρόκειται για μια διεθνής σχολή με περισσότερους από 850 φοιτητές από 28 διαφορετικές χώρες, οι απόφοιτοι της οποίας μπορούν να εργαστούν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το επιθυμούν και μάλιστα, έχοντας αναπτύξει πολύτιμες κλινικές δεξιότητες, μέσα από την επαφή τους με τις πλέον σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες και δίπλα σε κορυφαίους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και κατόχους του βραβείου Νόμπελ.

“ΧΡΥΣΟΣ

Κάθε άλλα παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου δημιούργησε μια νέα πραγματικότητα με προστιθέμενη επιστημονική και κοινωνική αξία τόσο για την Κύπρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Εκτός όμως από ένα πτυχίο που αναγνωρίζεται διεθνώς, ποια είναι τα στοιχεία-«κλειδιά» που κάνουν την Ιατρική σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να διακρίνεται ως το εκπαιδευτικό ίδρυμα που διαμορφώνει τη Νέα Γενιά Ιατρών;

“IN_AND_OUT

Από την Κύπρο σε ολόκληρο τον κόσμο με «όχημα» την καινοτομία

Mechanical Solutions

Για την καθηγήτρια και Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Elizabeth Johnson, οι τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις της Σχολής και το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει στους φοιτητές της, συνιστούν δύο σημαντικά στοιχεία που εξηγούν το γιατί βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να ασχοληθούν με την Ιατρική στις μέρες μας. Δεν είναι όμως τα μοναδικά.

Σύμφωνα με την ίδια, το γεγονός πως η διδασκαλία όλων των μαθημάτων γίνεται στα αγγλικά, καθιστά τη σχολή ιδιαίτερα δημοφιλή και εξηγεί το γιατί η εισαγωγή των φοιτητών σε αυτή είναι αρκετά ανταγωνιστική. Διότι πρόκειται για μία Σχολή η οποία εκπαιδεύει τους αυριανούς ηγέτες στην Ιατρική επιστήμη, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα και να κάνουν την πρακτική τους και φυσικά να εργαστούν, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Να αναφέρουμε απλώς πως το World Federation of Medical Education (WFME) αξιολόγησε πρόσφατα το πρόγραμμα της σχολής Ιατρικής του EUC, εξασφαλίζοντας τη διεθνή αναγνώρισή του και ανοίγοντας «πόρτες» για τη συνέχιση της κλινικής άσκησης των φοιτητών της και στις ΗΠΑ. Όλα αυτά ενώ η σχολή προσφέρει επίσης στους φοιτητές της τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης (summer externships) σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με την Δρ. Johnson δε, πολλοί είναι οι φοιτητές οι οποίοι αποφάσισαν να ακολουθήσουν ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά εκπαιδευτικά προγράμματα έπειτα από τις σπουδές τους στην Ιατρική Σχολή του EUC, ενώ αρκετοί τοποθετήθηκαν για ειδικότητες ανά τον κόσμο, σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Σουηδία, η Γερμανία, η Ελλάδα και η Κύπρος. Και όπως η ίδια υπογράμμισε, «παραμένοντας πιστοί στο όραμα της σχολής, όλοι οι πρόσφατοι απόφοιτοί της έχουν διαπρέψει στους αντίστοιχους τομείς τους».

Η ποιοτική εκπαίδευση και η έμφαση στην υψηλή τεχνολογία

Καταγράφοντας μία συνεχώς ανοδική πορεία και προάγοντας την έρευνα και την υγειονομική περίθαλψη, η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζει σήμερα σε ευρωπαϊκό και σιγά-σιγά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Για να κατανοήσει κάποιος το γιατί, λοιπόν, αρκεί να ρίξει μία περισσότερο διεξοδική ματιά στις προηγμένες εγκαταστάσεις και φυσικά, στο καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών της σχολής.

Σύμφωνα με την Κοσμήτορα της Σχολής, Elizabeth Johnson, από το φθινοπωρινό εξάμηνο το πρόγραμμα σπουδών της σχολής θα ενισχυθεί περαιτέρω με σκοπό την επιπλέον ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών της, μέσα από τη χρήση της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της εικονικής πραγματικότητας, αλλά και της τηλεϊατρικής.

Όσο για το πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής, όπως υπογράμμισε η Δρ. Johnson, είναι δομημένο έτσι ώστε οι φοιτητές να έρχονται σε επαφή με το κλινικό περιβάλλον, από το πρώτο κιόλας έτος, δίνοντας στους νέους και τις νέες πολλές και σημαντικές δυνατότητες πρακτικής άσκησης. Εμείς να σημειώσουμε απλώς πως η σχολή διατηρεί αποκλειστικές συμφωνίες με τα μεγαλύτερα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου για τις βασικές κλινικές πρακτικές των φοιτητών -και όχι μόνο. Διότι οι συνεργασίες αυτές επεκτείνονται πλέον και στο Γενικό Νοσοκομείο ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων και τον Όμιλο Υγεία στην Ελλάδα, καθώς και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah στο Ισραήλ.

Ασφάλεια, ποιοτική εκπαίδευση, σύγχρονες εγκαταστάσεις, ισχυρές διασυνδέσεις με τη βιομηχανία, την κοινωνία και την αγορά εργασίας, σημαντικές δυνατότητες πρακτικής άσκησης, πτυχίο που τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης και φυσικά, έμπειρο, βραβευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που εξηγούν το γιατί το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί σήμερα την πλέον ιδανική επιλογή για σπουδές Ιατρικής στην Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Όσο για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος μέρος του, μια αίτηση αρκεί για να ξεκινήσει το «ταξίδι» στον κόσμο της σύγχρονης Ιατρικής. Σε κάθε περίπτωση όμως, η υψηλή ακαδημαϊκή απόδοση, το ήθος, το σθένος και ο χαρακτήρας των μελλοντικών γιατρών, θα αποτελέσουν το διαβατήριο για εισαγωγή στην πιο ανταγωνιστική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναλυτικά προγράμματα της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.euc.ac.cy ή να επικοινωνήσετε στο email info@euc.ac.cy

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2021: 4 Οκτωβρίου 2021


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button