Διεθνή

Κύπρος | Εμβολιασμοί χωρίς ραντεβού μέσω των κέντρων «walk-in»

Στη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων «walk-in» προχωρά το υπουργείο Υγείας της Κύπρου από την Πέμπτη 15 Ιουλίου, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών για την πρόσβασή τους στον εμβολιασμό. Τα κέντρα «walk-in» αποτελούν πρακτική που ήδη εφαρμόζεται σε άλλες χώρες του εξωτερικού και στοχεύουν στην ενίσχυση της προσπάθειας για εμβολιασμό.

Στην Κύπρο, τα εν λόγω κέντρα θα λειτουργήσουν σε όλες τις επαρχίες και θα στεγάζονται στα υφιστάμενα εμβολιαστικά κέντρα, με σκοπό να εξυπηρετούν πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν αλλά δεν έχουν προγραμματίσει εκ των προτέρων ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού. Προς το παρόν, στα κέντρα «walk-in» θα μπορούν να εμβολιάζονται άτομα που είναι δικαιούχοι του Γενικού Συστήματος Υγείας με πιθανή επέκταση μελλοντικά για κάλυψη και των μη δικαιούχων ή των μη συμβεβλημένων με το ΓεΣΥ. Στα συγκεκριμένα κέντρα θα προσέρχονται άτομα για να εμβολιαστούν με την 1η δόση και όχι με τη 2η δόση, ενώ θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την προσέλευση των πολιτών (πρακτική «first-come, first-served»).

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στα κέντρα «walk-in» θα χορηγείται προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, από τις 8:00 έως τις 13:00 στις εξής τοποθεσίες:


– Επαρχία Λευκωσίας – Κέντρο Υγείας Λατσιών

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

– Επαρχία Λεμεσού – Κέντρο Υγείας Λινόπετρας

– Επαρχία Λάρνακας – Λιμάνι

– Επαρχία Πάφου – Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

– Επαρχία Αμμοχώστου – Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Υπογραμμίζεται ότι τα ραντεβού των ατόμων που έχουν προγραμματιστεί μέσω της Πύλης Εμβολιασμού δεν επηρεάζονται και θα διεκπεραιώνονται κανονικά στο εμβολιαστικό κέντρο, την ημέρα και την ώρα που κλείστηκαν από τον κάθε δικαιούχο.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει, απαραίτητα, να προσκομίζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κ.λπ.).


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button