ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα-Μογγολία: Κρούσματα βουβωνικής πανώλης

Σύμφωνα με τοπικές υγειονομικές αρχές, υποψία κρούσματος βουβωνικής πανώλης έχει καταγραφεί στα βόρεια της Κίνας. Τα νέα έρχονται μετά από δύο παρόμοιες περιπτώσεις που καταγράφηκαν στη γειτονική Μογγολία.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε σε νοσοκομείο στην περιοχή της εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής υγείας ,την Κυριακή.

caffeine adv2020b

Αυτό προκάλεσε συναγερμό τρίτου επιπέδου για πιθανή επιδημία στην περιοχή, ο ποίος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Πιστεύεται ότι ο εν λόγω ασθενής πάσχει από τη βουβωνική μορφή, η οποία προκαλεί πρησμένους λεμφαδένες και θεωρείται ως η πιο εύκολα θεραπευόμενη παραλλαγή της νόσου.

Η βουβωνική πανώλη έχει επίσης μια πνευμονική και μια εξαιρετικά θανατηφόρα σηψαιμική μορφή που μπορεί να σκοτώσει ένα θύμα μέσα σε μια μέρα.

neratzoulis neo

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, δύο άτομα επίσης έδειξαν θετικά στην βουβωνική πανώλη στη γειτονική Μογγολία.

Καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να μαίνεται, η πιθανή επανεμφάνιση της τρομερής πανούκλας είναι σίγουρα το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο κόσμος. Μέχρι στιγμής, η Covid-19 έχει μολύνει σχεδόν 11,5 εκατομμύρια ανθρώπους, σκοτώνοντας περισσότερους από 530.000 από αυτούς.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button