Europlan
KarnagiansToyland - JumboCosmos Fashion

BOX Cafe
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα κατά των ΗΠΑ: «Είναι ο διάβολος, ο σαμποτέρ της παγκόσμιας ειρήνης»

GMG

DROP CafePalermoTECH HUB

Πυρά κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο εκπροσώπους του Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Wang Wenbin.

Ερωτώμενος για τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ε.Ε. για την Ταϊβάν αλλά και το «πρόγραμμα παραπληροφόρησης» του Πεκίνου, επεσήμανε πως «η Κίνα απορρίπτει, σθεναρά, την αβάσιμη ανάμειξη των ΗΠΑ και της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις μας και την αδικαιολόγητη δυσφήμιση και συκοφάντηση της Κίνας».

«Οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι διατηρούν κεντρική θέση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αλλά είναι σαφές σε όλους ότι οι ΗΠΑ πράττουν ακριβώς το αντίθετο. Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρνήθηκε να εγκρίνει τη χρήση βίας από τις ΗΠΑ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, το Ιράκ, τη Συρία και σε άλλα μέρη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παραμέρισαν τον ΟΗΕ και διεξήγαγαν πολέμους εναντίον κυρίαρχων κρατών με αλόγιστη παρέμβαση» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Κατήγγειλε πως παρότι η Ουάσινγκτον δηλώνει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, «ο επιθετικός πόλεμος που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους σε χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Ιράκ σκότωσε πάνω από 300.000 αμάχους και κατέστησε πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους πρόσφυγες. Ωστόσο, κανείς δεν έχει λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ακόμα και κυρώσεις στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο που θα ερευνούσε τα εγκλήματα πολέμου του αμερικανικού στρατού».

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Και παρότι εμφανίζονται κατά του οικονομικού εξαναγκασμού, συμπλήρωσε, είναι αυτές που εφηύραν την «εξαναγκαστική διπλωματία» και κάνουν χρήση της σε μικρές ή μεγάλες χώρες, φιλικές ή εχθρικές.

Υπενθύμισε πως το εμπάργκο στην Κούβα παραμένει σε ισχύ μισό αιώνα και οι κυρώσεις κατά του Ιράν για 40. Αλλά, «όταν πρόκειται να μαχαιρώσουν πισώπλατα τους συμμάχους τους, όπως η ΕΕ και η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ δεν δίστασαν ποτέ, όπως έχουμε δει επανειλημμένα».

Zuper Service

Συνεχίζοντας στον ίδιο οξύ τόνο, επεσήμανε πως «τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι οι ΗΠΑ είναι η χώρα που διαδίδει τα περισσότερα fake news, ο ένοχος της καταναγκαστικής διπλωματίας, ο σαμποτέρ της παγκόσμιας ειρήνης και σταθερότητας».

«Από τον διάλογο ΗΠΑ-ΕΕ μέχρι την τριμερή εταιρική σχέση ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Αυστραλίας, οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τους κανόνες και την τάξη ως πρόσχημα για να καλύψουν τις σκοτεινές δραστηριότητές τους, δηλαδή τη δημιουργία διχασμού, την υποδαύλιση της αντιπαράθεσης και την αποκόμιση οφελών εις βάρος των άλλων. Ως αποτέλεσμα, δεν πλήττονται μόνο οι μικρές και αδύναμες χώρες, αλλά και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, πληρώνουν επίσης βαρύ τίμημα για τις εγωιστικές πράξεις των ΗΠΑ. Ελπίζουμε ότι η ΕΕ μπορεί να δει την αλήθεια και να σταματήσει να κρατάει το κερί στον διάβολο».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Back to top button