ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μυστικοί αστυνομικοί για να τσεκάρουν τους οδηγούς που μιλάνε στο τηλέφωνο

Έναν πρωτοποριακό τρόπο για να σταματήσει αυτούς που χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο την ώρα που οδηγούν, εφαρμόζει η ιταλική αστυνομία.

Οι αρμόδιοι φορείς της γειτονικής χώρας, επιστράτευσαν αστυνομικούς με πολιτικά ρούχα που κινούνται με μοτοσυκλέτες και scooter μέσα στις μεγαλουπόλεις. Στόχος τους είναι να εντοπίζουν τους παραβάτες και να τους καταλογίζουν άμεσα το πρόστιμο.

caffeine adv2020b

Το μέτρο εφαρμόστηκε αρχικά στο Τορίνο με απόλυτη επιτυχία και σύντομα θα εφαρμοστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως, το πρόστιμο για αντικανονική χρήση κινητού τηλεφώνου στην Ιταλία είναι 165 ευρώ και πέντε βαθμοί ποινής στην άδεια οδήγησης. Αν εντός δύο ετών ο οδηγός προβεί στην ίδια παράβαση, τότε του αφαιρείται το δίπλωμα από έναν έως τρεις μήνες.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button