Macrame-Voulisma
Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Ποτηράκι

BOX Cafe

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Μια ανάλυση: Ιταλία και η πολιτική της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης

GMG

SKALA

LE DELICE ΣΕΡΓΙΑΝΙ Kosa

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι βρέθηκε στο επίκεντρο των διπλωματικών προσπαθειών για το άνοιγμα των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παγκόσμιας κρίσης τροφίμων.

Σε ταξίδι στο Κίεβο μαζί με τον Ντράγκι και τους Γάλλους καθώς και τους Γερμανούς εταίρους του, ο Ντράγκι δήλωσε ότι μόνο ένα ψήφισμα του ΟΗΕ μπορεί να εξασφαλίσει τη δημιουργία ασφαλών οδών.

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Πολλοί πολιτικοί ηγέτες γνωρίζουν ότι πρόκειται για μια δύσκολη μάχη για να ολοκληρωθεί η δουλειά. Τουλάχιστον, χρειάζονται δύο εβδομάδες για την άρση της εξόρυξης στα ουκρανικά λιμάνια, όπως δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. Αλλά εξακολουθεί να είναι η ίδια βολή με το να παίζεις EGT slots.

Η επισιτιστική ασφάλεια δεν έχει κινδυνεύσει ποτέ τόσο πολύ όσο τώρα, λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Η συγκέντρωση της G7 που έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Γερμανία προς το τέλος του μήνα είναι πιθανό να είναι κρίσιμη για τους παγκόσμιους ηγέτες στην εξεύρεση λύσης.

Ο ρόλος της Ιταλίας στη διαπραγμάτευση της επισιτιστικής κρίσης

Zuper Service

Η Ιταλία θα ήθελε να γίνει ενεργός συμμετέχων, καθώς η Ευρώπη βρίσκεται στη μέση στο σύνολο αυτής της κρίσης. Η επίσκεψη του Ντράγκι στην Ουκρανία και η συνάντηση που διοργάνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Λουίτζι Ντι Μάιο για να εκτιμήσει τις επιπτώσεις της σύγκρουσης στην επισιτιστική ασφάλεια στον κόσμο αποδεικνύουν αυτό. Είναι προφανές ότι η ισχύς και η επιρροή του Μάριο Ντράγκι και το διεθνές κύρος του έχουν οδηγήσει στην αυξανόμενη προβολή της Ρώμης στη διεθνή σκηνή.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό

Η διαδικτυακή σύνοδος κορυφής που πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από δύο ώρες από μια ιταλική κυβέρνηση, με τη βοήθεια του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), ανέδειξε την κεντρική θέση της Ρώμης στην περιοχή της Μεσογείου. Όντας ο κύριος υποστηρικτής για “αυτό που ο Di Maio περιέγραψε ως ανοιχτό διάλογο με τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση των τροφίμων Η επισιτιστική κρίση έχει επηρεάσει πολλές χώρες. Η Ιταλία έχει δηλώσει τη θέση της με σαφή τρόπο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου είκοσι τέσσερα αφρικανικά και ευρωπαϊκά έθνη, καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων διεθνών οργανισμών. “Η παρεμπόδιση των εξαγωγών σιτηρών σημαίνει να κρατάς ομήρους και να καταδικάζεις σε θάνατο εκατομμύρια γυναίκες, παιδιά, ακόμη και άνδρες” είναι η πιο δυνατή φράση του Di Maio.

Είναι μια απλή και επείγουσα αλήθεια που υποστηρίζεται από στοιχεία.

Η πείνα που προκαλείται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

50 χώρες στον κόσμο καταναλώνουν το 30% του σιταριού τους που προέρχεται από την Ουκρανία και τη Ρωσία, σύμφωνα με τον υπουργό. Πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του σιταριού που χρησιμοποιείται στην Αφρική προέρχεται από αυτές τις δύο χώρες.

Η χρονική συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι πιο κατάλληλη, καθώς αναφέρθηκε ότι τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν πρόσφατα ότι περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν πείνα στην περιοχή του Κέρατος της Αφρικής. “Αν δεν δράσουμε γρήγορα, η επισιτιστική κρίση θα μπορούσε να έχει σοβαρότερες αρνητικές συνέπειες” προειδοποίησε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος αποσταθεροποίησης κρατών που είναι ήδη ευάλωτα και θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέες συγκρούσεις και ροές μεταναστών.

Ωστόσο, ο Di Maio σημείωσε ότι η σύνοδος κορυφής έδωσε επίσης την ευκαιρία να συζητηθούν πιθανές λύσεις που ίσως χρειαστεί να συζητηθούν στις επόμενες συζητήσεις, όπως η δημιουργία χρηματοδοτικών μηχανισμών που μπορούν να μετριάσουν τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών των τροφίμων.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button