ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Έτοιμο μέσα σε 10 ημέρες νέο νοσοκομείο στο Μιλάνο

Κορωνοϊός: Παρουσιάστηκε την Τρίτη το νοσκομείο που αναπτύχθηκε στην εγκατάσταση της διεθνούς έκθεσης Fiera του Μιλάνου – Θα ξεκινήσει με 53 κλίνες ΜΕΘ, που σταδιακά θα φτάσουν στις 200

Εγκαινιάστηκε σήμερα το νέο νοσοκομείο που αναπτύχθηκε στο χώρο της διεθνούς έκθεσης του Μιλάνου, αποκλειστικά για ασθενείς του κορωνοϊού.

caffeine adv 2021

«Υποσχεθήκαμε κάτι και το πραγματοποιήσαμε» έγραψε σε μήνυμά του ο Γκουίντο Μπερτολάτζο, σύμβουλος του προέδρου της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος, μάλιστα, στις 24 Μαρτίου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Το νοσοκομείο Fiera Milano κατασκευάστηκε μέσα σε 10 ημέρες και αποτελεί, σύμφωνα με τον Μπερτολάτζο, ένα «εξειδικευμένο» νοσοκομείο για τον κορωνοϊό, που θα μπορέσει να αποτελέσει υπόδειγμα σε «εθνικό και διεθνές επίπεδο».

neratzoulis neo

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο επικεφαλής της έκθεσης Fiera, Ενρίκο Πατζάλι, το νοσοκομείο αναπτύχθηκε χάρη σε περισσότερες από 1.200 δωρεές και τη συγκέντρωση 21 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσα σε αυτές τις 10 ημέρες, εργάστηκαν 500 άνθρωποι σε 3 καθημερινές βάρδιες, ενώ συμμετείχαν, συνολικά, 100 εταιρείες.

Αρχικά, το νοσκομείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί με 8 αίθουσες και 53 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ενώ σε δεύτερη φάση, θα ανοίξουν νέες αίθουσες με 104 κρεβάτια και σε τρίτη φάση, θα λειτουργήσει χώρος με άλλα 48 κρεβάτια. Συνολικά, η εγκατάσταση θα διαθέτει 200 κρεβάτια για ασθενείς που χρειάζονται εντατική φροντίδα, με τα πρώτα 28 να τίθενται σε λειτουργία μέσα στις επόμενες μέρες.

Τέλος, στο νέο νοσοκομείο θα απασχοληθούν 200 εξειδικευμένοι γιατροί, 500 νοσοκόμες και άλλοι 200 νοσηλευτικοί επαγγελματίες.

Σχετικά άρθρα

Back to top button