ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία | Παράταση αναστολής συμβάσεων εργασίας έως το Μάιο και απαγόρευση απολύσεων για έξι μήνες

Θετικά σχολιάστηκε από την επιχειρηματική αγορά της Ισπανίας η απόφαση της κυβέρνησης να εγκρίνει το σχέδιο του καθεστώτος αναστολής συμβάσεων εργασίας έως τις 31 Μαΐου 2021. Παράλληλα, υπάρχει απαγόρευση απολύσεων για έξι μήνες στις επιχειρήσεις, οι οποίες υιοθετούν αυτές τις ρυθμίσεις.

Στα θετικά νέα, παρά τη σοβαρή κρίση, για την τουριστική αγορά της Ισπανίας περιλαμβάνεται και η απόφαση της Marriott για άνοιγμα τεσσάρων ξενοδοχείων στη χώρα, δύο στη Σεβίλλη και από ένα στη Τενερίφη και την Ίμπιζα. Επίσης, η ισπανική εταιρία τουριστικών υπηρεσιών Amadeus θα ανοίξει κέντρο εκπαίδευσης στις Κανάριες Νήσους, σε συνεργασία με το τοπικό πανεπιστήμιο Universidad de Las Palmas de Gran Canaria. Το κέντρο θα έχει την ονομασία Travel Tech School και θα αφορά την τεχνολογική εκπαίδευση στον τομέα του τουρισμού.

brands heaven2021

Τέλος, η δημόσια εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Aena ήρθε σε συμφωνία με το βασικό πελάτη της, τον όμιλο IAG, μέσω της Iberia, προκειμένου να μετατρέψει το αεροδρόμιο της Μαδρίτης Barajas σε έναν από του μεγαλύτερους σταθμούς φορτοεκφόρτωσης στην Ευρώπη, που θα έχει εγκαταστάσεις για τη συντήρηση των ευαίσθητων προϊόντων. Η τελευταία παρουσίασε σχέδιο στο Υπουργείο Βιομηχανίας με σκοπό να λάβει ευρωπαϊκά κονδύλια για το λόγο αυτό.

neratzoulis neo
Σχετικά άρθρα

Back to top button