Διεθνή

Ισπανία | Επίδομα ενοικίου 250€ στους νέους, για να μπορούν να φύγουν από το σπίτι των γονιών τους

Το επίδομα ενοικίου ύψους 250 ευρώ θα δοθεί για έως και δύο χρόνια, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου πακέτου για τη στέγαση. Οι Ισπανοί εγκαταλείπουν το πατρικό τους περίπου στα 30 τους, σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

«Η στέγαση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα στη χώρα μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ. Τα σχέδιά του προβλέπουν ότι το επίδομα θα δίνεται από τις περιφέρειες της Ισπανίας στους κάτω των 35 ετών που βγάζουν λιγότερα από 23.725 ευρώ τον χρόνο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Παράλληλα, ετοιμάζεται νομοσχέδιο που θα ορίζει πλαφόν στα ενοίκια για τους μεγάλους ιδιοκτήτες ακινήτων, ιδιαίτερα σε περιοχές στις οποίες έχουν αυξηθεί οι τιμές τα τελευταία χρόνια. Επίσης θα δίνει μεγαλύτερα φορολογικά κίνητρα στους μικρούς ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να μειώσουν τα ενοίκια, ενώ θα αυξηθεί ο φόρος για τα σπίτια που μένουν ξενοίκιαστα.

Η Ισπανία έχει από τα υψηλότερα ποσοστά ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ευρώπη, κάτι που όμως σημαίνει ότι λιγότερα από ένα στα τέσσερα σπίτια είναι διαθέσιμα για ενοικίαση. Σε κάποιες περιοχές- όπως η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη- τα ενοίκια ανεβαίνουν ενώ τα εισοδήματα έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 7% μόλις μέσα σε έναν χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button