ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: 500 ξενοδοχεία κλείνουν εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook«Υπάρχουν 500 ξενοδοχεία που θα κλείσουν άμεσα εξαιτίας της πτώχευσης της Thomas Cook και η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί εάν η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα», τόνισε δήλωσε ο Χουάν Μολάς, σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Cinco Dias. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι τα χρέη που άφησε η Thomas Cook στην Ισπανία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ, που ήταν η αρχική εκτίμηση.«Το ποσό θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Μονάχα για 8 ξενοδοχειακές αλυσίδες το ποσό αγγίζει τα 100 εκατομμύρια», τόνισε ο Μολάς. Από τα 500 ξενοδοχεία που κινδυνεύουν με λουκέτο, τα 100 εξαρτώταν αποκλειστικά από την Thomas Cook. Στα υπόλοιπα, το 30-70% των πελατών ήταν τουρίστες που τους πήγαινε η Thomas Cook.

Ο Μολάς ανέφερε το χαρακτηριστικό παράδειγμα ξενοδοχείου στη Φουερτεβεντούρα, στα Κανάρια, που πρόσφατα δαπάνησε 20 εκατομμύρια ευρώ σε εργασίες ανακαίνισης και που θα βρεθεί με 700 δωμάτια άδεια από την 7η Οκτωβρίου και 200 υπαλλήλους που θα πρέπει να απολύσει.Η Thomas Cook ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πρακτορείο στην Ισπανία, όπου μετέφερε 7,3 εκατ. τουρίστες το 2018, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή
ΑΠΕ-ΜΠΕ

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.
Back to top button
Close
Close