Διεθνή

Υπάρχει ισχυρό σωβινιστικό υπόβαθρο στην Ευρώπη;

Δεν ξεφυτρώνουν από το πουθενά οι ακροδεξιές απόψεις στη χώρα μας. Υπάρχει ισχυρότατο σωβινιστικό υπόβαθρο που τις τροφοδοτεί, και το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει την πολιτεία και τους πολίτες.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από έρευνα του Pew Research Center, το 2018, σε 33 ευρωπαϊκές χώρες, στην οποία οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση: «Πιστεύετε ότι ο πολιτισμός (culture) σας είναι ανώτερος από των άλλων λαών;».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Με 89%, η Ελλάδα είναι η πρώτη των πρώτων 8 χωρών: Γεωργία (δεύτερη με 85%), Αρμενία, Ρωσία, Βουλγαρία, Βοσνία, Ρουμανία, Σερβία (όγδοη με 65%).

Για να έχουμε μιαν αίσθηση των μεγεθών, το αντίστοιχο ποσοστό της Γαλλίας είναι 36%, της Γερμανίας 45% και του Ηνωμένου Βασιλείου 46%.


kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button