ΔΙΕΘΝΗ

Ιρλανδία: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που επιβάλλει καθολικό «lockdown» έξι εβδομάδωνΤη στιγμή που ο κορωνοϊός «σφυροκοπά» την Ευρώπη, η Ιρλανδία ετέθη σε ύψιστο συναγερμό κατηγορίας «5» και έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που επέβαλε «lockdown» σε όλη τη χώρα για έξι εβδομάδες, μέτρο που ελήφθη και την άνοιξη, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τα μέτρα αποφασίστηκαν ύστερα από σύσκεψη με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, Μιχόλ Μάρτιν, κατά την οποία  ανακοινώθηκε ότι οι περιορισμοί θα ισχύσουν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα καραντίνας, οι πολίτες καλούνται να μένουν στο σπίτι, ενώ θα μπορούν να βγαίνουν μόνο για άθληση, σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι τους.

Μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, ενώ απαγορεύονται όλες οι δημόσιες συναθροίσεις, εκτός από γάμους και κηδείες με περιορισμένο αριθμό παρευρισκομένων.

swell adv 2021

Σε μόλις 24 ώρες η Ιρλανδία ανακοίνωσε 1.283 νέες μολύνσεις από τη νόσο Covid-19.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Μπροστά σε τοπικό lockdown και το Μάντσεστερ μετά την Ουαλία

Περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται αντιμέτωποι με αυστηρότερο lockdown λόγω της COVID-19 τις επόμενες ημέρες, καθώς μετά την Ουαλία, όπου ανακοινώθηκε lockdown δύο εβδομάδων και το Μάντσεστερ, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εξετάζει πρόσθετους περιορισμούς καθώς επιταχύνεται η έξαρση του νέου κορωνοϊού.

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 16.982 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, συγκριτικά με 16.717 μία ημέρα νωρίτερα.

Ύστερα από μια δημόσια διαμάχη με τον δήμαρχο της ευρύτερης περιοχής του Μάντσεστερ, Άντι Μπερνμαμ, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι προσπαθεί να θυσιάσει το βόρειο τμήμα της Αγγλίας για να γλιτώσει θέσεις εργασίας στο νότιο, ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε ότι εντός ημερών μπορεί να επιβληθεί lockdown.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό», δήλωσε ο Τζενρικ αναφορικά με τις συνομιλίες με τοπικούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι υπάρχει η βάση για μια συμφωνία.

Ο Τζόνσον έχει απειλήσει να θέσει την περιοχή στον «Πυλώνα 3» – το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών που αναγκάζει τις παμπ και τα μπαρ να κλείσουν και απαγορεύει τις συναθροίσεις σε εσωτερικό χώρο ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά – παρά την επιθυμία τοπικών αξιωματούχων στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή μια συμφωνία.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button