Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Πυρηνικό μήνυμα ισχύος με δοκιμή πυραύλου ICBM από εναέριο κέντρο διοίκησης

Η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησαν δοκιμή ICBM με αεροσκάφος πυρηνικής διοίκησης, στέλνοντας παγκόσμιο μήνυμα ισχύος.

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Η Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα δοκιμαστική εκτόξευση ενός μη οπλισμένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III στην Καλιφόρνια, χρησιμοποιώντας αερομεταφερόμενο κέντρο ελέγχου.

Αερομεταφερόμενο κέντρο ελέγχου

Το όπλο, το οποίο περιλάμβανε ένα δοκιμαστικό όχημα επανεισόδου, κατευθυνόταν από αερομεταφερόμενο κέντρο ελέγχου (Airborne Launch Control System) που βρισκόταν σε αεροσκάφος E-6B Mercury του Ναυτικού (φωτογραφία αρχείου από Staff Sgt. Jacob Skovo/U.S. Air Force, επάνω), ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σε ανακοίνωσή της.

“IN_AND_OUT

Αεροπόροι από την 625η Μοίρα Στρατηγικών Επιχειρήσεων της αεροπορικής βάσης Offutt στη Νεμπράσκα και πλήρωμα του Πολεμικού Ναυτικού επέβαιναν στο E-6.

Στρατιωτικό προσωπικό από την 341η πτέρυγα πυραύλων της αεροπορικής βάσης Malmstrom στη Μοντάνα συμμετείχε επίσης στην ομάδα εργασίας που υποστήριξε τη δοκιμαστική εκτόξευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βάση Διαστημικών Δυνάμεων Vandenberg της Καλιφόρνιας.

Mechanical Solutions

«Η στρατηγική αποτροπή είναι η πιο κρίσιμη αποστολή στην Πολεμική μας Αεροπορία και ο ακρογωνιαίος λίθος της άμυνας της Αμερικής», δήλωσε ο επικεφαλής της Διοίκησης Παγκόσμιας Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (AFGSC), πτέραρχος Thomas Bussiere.

«Ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε»

«Η δοκιμαστική εκτόξευση ενισχύει αυτό που ήδη γνωρίζουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας: Είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες με ετοιμοπόλεμες πυρηνικές δυνάμεις ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε, κατόπιν διαταγής, για να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο πλήγμα» πρόσθεσε ο αμερικανός πτέραρχος.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι το όχημα επανεισόδου του Minuteman διήνυσε περίπου 4.200 μίλια μέχρι την Ατόλη Kwajalein, στα νησιά Μάρσαλ.

Επρόκειτο για την πρώτη δοκιμή πυραύλου Minuteman από τις 9 Φεβρουαρίου, και ήταν η πρώτη φορά από τις 16 Αύγουστου του 2022 που μια δοκιμή πραγματοποιήθηκε υπό τον έλεγχο αερομεταφερόμενου κέντρου διοίκησης.

Η Πολεμική Αεροπορία διενεργεί τακτικά μη οπλισμένες δοκιμές ICBM για να διασφαλίσει ότι οι πύραυλοι λειτουργούν σωστά, σημειώνεται στην ανακοίνωσή της και επισημαίνεται ότι αυτή η δοκιμή δεν αποτελούσε απάντηση στα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα.

Τονίζεται ακόμη ότι η δοκιμή της προηγούμενης Τετάρτης επαλήθευσε την ακρίβεια και την αξιοπιστία του ICBM και παρείχε δεδομένα στο υπουργείο Αμυνας, στο υπουργείο Ενέργειας και στη Στρατηγική Διοίκηση των ΗΠΑ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να επιβεβαιωθεί ότι η επιχείρηση πυρηνικών πυραύλων του στρατού είναι ασφαλής και εγγυημένη.

Υπερτερεί στην ικανότητα ελέγχου ICBM

Ο διοικητής της 377ης Ομάδας Αξιολόγησης Ελέγχου, Chris Cruise, είπε ότι η δοκιμή του Airborne Launch Control System επικυρώνει την ικανότητα του στρατού να χτυπά στόχους οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, εάν ο πρόεδρος το κρίνει απαραίτητο.

Και πρόσθεσε πως η δοκιμή διασφαλίζει επίσης ότι ο στρατός υπερτερεί στην ικανότητά του να ελέγχει τους ICBM και καταδεικνύει τη δυνατότητα της Πολεμικής Αεροπορίας να συνεργάζεται με το Πολεμικό Ναυτικό.

Το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τώρα 16 E-6 που εκτελούν την αποστολή TACAMO ή Take Charge and Move Out (πάρε τον έλεγχο και φύγε) του Ναυτικού, η οποία επιτρέπει στους κορυφαίους ηγέτες των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, να ελέγχουν τις πυρηνικές δυνάμεις όπως για παράδειγμα τα εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα υποβρύχια.

Ομως, ο στόλος των E-6 γερνάει και το Πολεμικό Ναυτικό έχει ανακοινώσει ότι πρέπει ν’ αντικαταστήσει αυτόν τον τύπο του αεροσκάφους μ’ έναν νεότερο, όπως μεταδίδει το Defense News.

Η Northrop Grumman, η Lockheed Martin’s Skunk Works και η Raytheon Intelligence and Space συγκαταλέγονται στις εταιρείες που συνεργάζονται για την υποβολή προσφοράς αντικατάστασης του E-6, το οποίο αναφέρεται τώρα ως E-XX (το νέο αεροσκάφος «της Αποκάλυψης»).

Ο νέος πύραυλος LGM-35A Sentinel

Οι αξιωματούχοι της Northrop Grumman δήλωσαν σε δημοσιογράφους, στο συνέδριο Sea-Air-Space του Navy League στις 3 Απριλίου, ότι το Ναυτικό θέλει το E-XX να είναι ένα τροποποιημένο C-130J-30 Super Hercules, το οποίο θα έχει επιπλέον 15 πόδια στην άτρακτό του.

Η Πολεμική Αεροπορία και η Northrop Grumman αναπτύσσουν επίσης έναν διάδοχο του Minuteman III, τον LGM-35A Sentinel, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στην αρχική επιχειρησιακή ικανότητά του το 2029.

Η Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να επιχειρεί με τον Minuteman III έως ότου ο Sentinel αποκτήσει πλήρη λειτουργική ικανότητα στα μέσα της δεκαετίας του 2030.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button