ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δεύτερο εμβόλιο εγκρίνουν την ΠαρασκευήΔεύτερο εμβόλιο λαμβάνει το πράσινο φως στις ΗΠΑ, μετά την αδειοδότηση του αντίστοιχου εμβολίου της Pfizer.

Το υποψήφιο εμβόλιο της Moderna προσφέρει υψηλή προστασία στους ενήλικες και αποτρέπει τη σοβαρή νόσο Covid-19, διαπιστώνει η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) σε μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο για έκτακτη αδειοδότηση την ερχόμενη Παρασκευή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Τα δεδομένα θα τεθούν στο τραπέζι την Πέμπτη στη συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής, η οποία αναμένεται να προτείνει την έγκριση του εμβολίου στην FDA. Η υπηρεσία δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τη σύσταση, αναμένεται όμως να δώσει το πράσινο φως.

Η διανομή των πρώτων έξι εκατομμυρίων δόσεων θα μπορούσε σύμφωνα με το in.gr να αρχίσει την επόμενη εβδομάδα.Η γνωμοδότηση της FDA επιβεβαιώνει την εκτίμηση της Moderna ότι το εμβόλιο αποτρέπει το 94,1% των κρουσμάτων κορωνοϊού στους ενήλικες -στις κλινικές δοκιμές δεν συμμετείχαν παιδιά.

swell adv 2021

Πυρετός, πονοκέφαλος και κόπωση είναι οι συχνότερες παρενέργειες.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει για φέτος συνολικά 200 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, αρκετές για τον εμβολιασμό 100 εκατομμυρίων οργανισμών.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η γερμανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί την Τρίτη ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Φαρμάκων για το εμβόλιο της Pfizer θα ληφθεί στις 23 Δεκεμβρίου και όχι στις 29 του μήνα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. «Θέλουμε να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό πριν από τέλος του έτους» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.


Σχετικά άρθρα

Back to top button