ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Η οξεία εγκεφαλίτιδα σκοτώνει τα 90 στα 100 παιδιάΣυναγερμός έχει σημάνει στη βόρεια Ινδία, μετά τους θανάτους 31 παιδιών μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες από οξεία εγκεφαλίτιδα. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η νόσος ενδέχεται να οφείλεται σε μια τοξίνη, που υπάρχει στα φρούτα λίτσι.Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν στην περιοχή Μουζαφαρπούρ στο κρατίδιο Μπιχάρ, στην βόρεια Ινδία, η οποία είναι γνωστή για τις καλλιέργειες λίτσι, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας.

Παρόμοια κρούσματα αντιμετωπίζονται κάθε χρόνο στην ζώνη αυτή από τον Μάιο ως τον Ιούλιο, οπότε και είναι η περίοδος συγκομιδής λίτσι.Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας Άσοκ Κούμαρ Σινγκ ανέφερε στο AFP ότι 24 παιδιά υπέκυψαν κατά τη νοσηλεία τους στο δημόσιο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Sri Krishna και επτά άλλα σε ιδιωτικό νοσοκομείο από οξεία εγκεφαλίτιδα. Τα περισσότερα εξ αυτών είχαν παρουσιάσει υπογλυκαιμία.

«Οι υγειονομικές αρχές συνέστησαν οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους όταν η θερμοκρασία την ημέρα ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου», επισήμανε ο Σινγκ, αναφερόμενος στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Τουλάχιστον άλλα 40 παιδιά που παραπονέθηκαν για παρόμοια συμπτώματα νοσηλεύονται τώρα. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα σώσουμε», σημείωσε υπεύθυνος του νοσοκομείου Sri Krishna.

Η τοξίνη ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης

Για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, το Νέο Δελχί απέστειλε ειδικούς στην περιοχή για να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.

Το ίδιο φαινόμενο με μοιραίες εγκεφαλίτιδες έχει σημειωθεί σε περιοχές που παράγουν λίτσι στο Βιετνάμ και στο Μπανγκλαντές, ενώ το 2014 η νόσος προκάλεσε τον θάνατο ενός αριθμού ρεκόρ 150 ανθρώπων στην Μουζαφαρπούρ και τα περίχωρά της.

Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι θάνατοι αυτοί μπορεί να οφείλονται σε μια τοξίνη που υπάρχει στα κουκούτσια του λίτσι, η οποία πιστεύεται ότι ενδέχεται να μεταβάλει την παραγωγή γλυκόζης από τον οργανισμό και να προκαλεί υπογλυκαιμία.CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close