ΔΙΕΘΝΗ

Η μελέτη Human Challenge αναμένεται να αποκωδικοποιήσει πλήρως τον Covid-19

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα διεξάγει μελέτη στην οποία 90 υγιείς ενήλικες εθελοντές θα μολυνθούν σκόπιμα με Covid-19.

Στη μελέτη Human Challenge θα εξεταστού,ν μεταξύ άλλων, η μικρότερη ποσότητα ιού που απαιτείται για να προκαλέσει μόλυνση, η οποία θα δώσει στους γιατρούς μεγαλύτερη κατανόηση της Covid-19 και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη εμβολίων και θεραπείας.

neratzoulis neo

Αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει τους εθελοντές που θα εκτεθούν στον ιό σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον. Θα χρησιμοποιηθεί η έκδοση του ιού που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι είναι χαμηλού κινδύνου σε νεαρούς υγιείς ενήλικες.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες θα παρακολουθούν στενά την επίδραση του ιού στους εθελοντές και θα τους φροντίσουν 24 ώρες την ημέρα.

Οι ερευνητές συνεργάζονται επίσης πολύ στενά με την υπόλοιπη ιατρική κοινότητα για να διασφαλίσουν ότι η μελέτη δεν θα επηρεάσει την ικανότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας (NHS) να φροντίζει τους ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μόλις πραγματοποιηθεί η αρχική μελέτη, τα υποψήφια εμβόλια, τα οποία έχουν αποδειχθεί ασφαλή σε κλινικές δοκιμές, θα μπορούσαν να δοθούν σε μικρό αριθμό εθελοντών που στη συνέχεια θα εκτεθούν στον ιό, βοηθώντας έτσι στον εντοπισμό των πιο αποτελεσματικών εμβολίων και στην επιτάχυνση για την ανάπτυξή τους.

Οι ερευνητές ενθαρρύνουν τα άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 30 ετών, τα οποία διατρέχουν τον μικρότερο κίνδυνο επιπλοκών που οφείλονται στον κορονοϊό, να δηλώσουν συμμετοχή εθελοντικά.

Για πολλές δεκαετίες, τέτοιες μελέτες έχουν διεξαχθεί με ασφάλεια και έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επιτάχυνση της ανάπτυξης θεραπειών για ασθένειες όπως η ελονοσία, ο τυφοειδής πυρετός, η χολέρα, ο νοροϊός και η γρίπη. Οι δοκιμές έχουν επίσης βοηθήσει τους ερευνητές να προσδιορίσουν ποιο υποψήφιο εμβόλιο είναι πιθανότερο να έχει επιτυχία στις κλινικές δοκιμές της φάσης 3 (σ.σ. τελική φάση), συνήθως με τη συμμετοχή χιλιάδων εθελοντών.

Αυτή η μελέτη θα βοηθήσει επίσης τους γιατρούς να κατανοήσουν πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα στον κορονοϊό και να εντοπίσει τους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο μετάδοσής του, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο ένα άτομο που έχει μολυνθεί με Covid-19 μεταδίδει μολυσματικά σωματίδια του ιού στο περιβάλλον.
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button