Διεθνή

Οι Ελβετοί μισθωτοί κερδίζουν 5.100 ευρώ μηνιαίως

Το 50% των μισθωτών στην Ελβετία κερδίζει 5.100 ευρώ (6.118 ελβετικά φράγκα), καταγράφει έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, γεγονός που τους κατατάσσει σίγουρα σε μερικούς από τους πιο ικανοποιημένους υπαλλήλους στην Ευρώπη.

Η Στατιστική Υπηρεσία, η οποία πραγματοποιεί την εν λόγω έρευνα κάθε δύο χρόνια, αναφέρει πως ο μέσος μισθός έχει αυξηθεί κατά 3,2% συγκριτικά με το 2010, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα είχε συνολική αύξηση 13,4%, συγκεκριμένα από το 2002 μέχρι το 2012 οι πιο καλοπληρωμένοι υπάλληλοι είδαν τον μισθό τους να ανεβαίνει κατά 22,5%, αντίθετα οι λιγότερο προνομιούχοι την περίοδο εκείνη είχαν αύξηση 9,5%.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Εντούτοις, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τους 268.000 λιγότερο καλοπληρωμένους υπαλλήλους, το 52% αυτών αφορούσε σε παροχή υπηρεσιών, το 38% εργαζόταν σε τουριστικό κλάδο και τέλος το 20% άνηκε στον τομέα των πωλήσεων.

Οσον αφορά τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, η έρευνα κατέγραψε πως αυξήθηκε κατά 0,5% τα τελευταία δύο χρόνια, με το ποσοστό να ανέρχεται συνολικά σε 18,9.


Ωστόσο, οι Ελβετοί μισθωτοί είναι αρκετά προνομιούχοι, αφού αμείβονται περισσότερο συγκριτικά με τους αλλοδαπούς υπαλλήλους, εκτός όσων κατέχουν διευθυντική θέση.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Στατιστική Υπηρεσία βασίστηκαν σε δεδομένα 35.000 επιχειρήσεις, με συνολικά 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button