ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

H γαλλική GTT αποσύρεται από τη Ρωσία

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο γαλλικός όμιλος τεχνολογίας με ειδίκευση στην κατασκευή δεξαμενών και μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), Gaztransport & Technigaz (GTT), ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές του στη Ρωσία, αφότου μελέτησε τα δύο τελευταία πακέτα των κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και τα οποία απαγορεύουν την παροχή μηχανολογικών υπηρεσιών σε ρωσικές εταιρείες.

Το δελτίο Τύπου της εταιρείας, που δημοσιοποιήθηκε χθες Δευτέρα 2 Ιανουαρίου, εξηγεί ότι η απόφαση ελήφθη έπειτα από ενδελεχή ανάλυση του όγδοου και ένατου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ που επιβλήθηκαν στη Ρωσία λόγω της στρατιωτικής εισβολής της στην Ουκρανία.

“ΧΡΥΣΟΣ

Όπως σημειώνεται στο κείμενο του δελτίου τύπου, η GTT θα αναστείλει τη σύμβασή της με τη ρωσική ναυτιλιακή εταιρεία Zvezda για την κατασκευή 15 παγοθραυστικών πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου από τις 8 Ιανουαρίου. Η συμμετοχή της γαλλικής εταιρείας θα περιοριστεί στην ολοκλήρωση των έργων των δύο «πλέον τεχνολογικά προηγμένων» μεταφορέων φυσικού αερίου. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι στον κατάλογο των παραγγελιών της δεν θα περιλαμβάνει πλέον έργα στη Ρωσία.

Παραγγελίες για τη Ρωσία στα ασιατικά ναυπηγεία

Ταυτόχρονα, στο δελτίο τύπου σημειώνεται ότι άλλες παραγγελίες σε ναυπηγεία της Ασίας για την κατασκευή έξι πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου κατηγορίας παγοθραυστικών και δύο πλωτών μονάδων παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης πετρελαίου για ρωσικά έργα στην Αρκτική συνεχίζονται κανονικά.

“IN_AND_OUT

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η GTT υπέγραψε σύμβαση με τη Saren B.V. (κοινοπραξία μεταξύ της εταιρείας πετρελαϊκών υπηρεσιών Saipem και της τουρκικής Renaissance Heavy Industries) για τον σχεδιασμό και την κατασκευή τριών OGT (πλατφόρμες που θα στεγάσουν μονάδες με εξοπλισμό υγροποίησης) για το έργο Arctic LNG-2.

Η GTT ειδικεύεται στην ανάπτυξη και αδειοδότηση της κατασκευής συστημάτων κρυογενικών μεμβρανών για τη μεταφορά και αποθήκευση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button