ΔΙΕΘΝΗ

H επιστροφή του drive in cinema: Ασφαλής διασκέδαση στα χρόνια του κορωνοϊού

Αν οι ημέρες του εγκλεισμού εξαιτίας του κορωνοϊού μάς θύμισαν ότι μπορούμε να ψυχαγωγηθούμε και μέσα στο σπίτι μας, οι πρώτες ημέρες της ελευθερίας μάς συστήνουν σε καινούργιους τρόπους διασκέδασης με άρωμα… από τα παλιά.

Ο λόγος για τα drive in που ξεκίνησαν στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’30, επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, και σήμερα εμφανίζονται ξανά, με τους σινεφίλ να εκτιμούν ότι θα γνωρίσουν νέες δόξες.

caffeine adv2020b

Πρόκειται, εξάλλου, για μία απλή διασκέδαση απόλυτα συμβατή με τα μέτρα κοινωνικής απόστασης που καλούμαστε όλοι να τηρούμε μέχρι την εύρεση του εμβολίου για το νέο ιό.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτουμε αμάξι και, ίσως, ένα καλό ραδιόφωνο, αφού ο ήχος της ταινίας θα μεταφέρεται μέσα από τα ηχεία του στον ανοιχτό χώρο που θα έχουμε σταθμεύσει για να την παρακολουθήσουμε.

neratzoulis neo

Ήδη, στη Γερμανία ανοίγουν νέοι κινηματογράφοι drive in, σύμφωνα με την εφημερίδα «Morgenpost», ενώ από τις αρχές Μαρτίου η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύου έχει διαθέσει 43 ραδιοσυχνότητες για υπαίθριους κινηματογράφους σε εθνικό επίπεδο, και σε εκκρεμότητα βρίσκονται 80 επιπλέον σχετικές αιτήσεις.

Όπως αναφέρει η Βραδυνή αν και στην Ελλάδα έχουμε συνδέσει τα drive in με ταινίες καυτού περιεχομένου, στη Δανία καλλιτέχνες όπως ο μουσικός Μαντς Λάνγκερ τα χρησιμοποιούν για να δώσουν συναυλίες αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο που οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αγωνίζονται για να βρουν τρόπους διεξαγωγής θεατρικών παραστάσεων και μουσικών συναυλιών, που να μην θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των θεατών.

«Τα drive in θα κάνουν μεγάλη επιστροφή το φετινό καλοκαίρι», εκτιμούσε, προ ημερών, στο περιοδικό «Business Insider» και ο αναλυτής Τζεφ Μποκ. Γιατί όχι μόνο επιτρέπουν στους θεατές να δουν ταινία και να φάνε τα πατατάκια τους χωρίς παράπονα, αλλά είναι ταυτόχρονα και ένας εξαιρετικός τόπος για ρομαντζάδα με ασφάλεια!

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button