Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΓιατί το Ντουμπάι αποκαλείται η πόλη του Χρυσού

Γιατί το Ντουμπάι αποκαλείται η πόλη του Χρυσού

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Για πάνω από έναν αιώνα, οι έμποροι επισκέπτονται τα μαγαζιά του Ντουμπάι για να βρουν μπαχαρικά, μαργαριτάρια και χρυσό. Με τόσο μεγάλη εμπορική κίνηση, το Ντουμπάι έγινε γνωστό ως η πόλη του Χρυσού.

Τους πρώτους εννιά μήνες του 2020, το εμπόριο χρυσού στη χώρα άγγιξε τα 41 δις ευρώ, σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές του Εμιράτου. Είναι η πιο επικερδής εξαγωγική δραστηριότητα, μετά το πετρέλαιο. Η πόλη έχει κεφαλαιοποιήσει την γεωγραφική της θέση, έχοντας δημιουργήσει χώρους αποθήκευσης χρυσού, μονάδες που φτιάχνουν κοσμήματα και εργαστήρια χρυσοχοϊας.

mechanical adv 2021

Εδώ στο Αλ Ετιχάντ, επεξεργάζονται και μετατρέπουν τον χρυσό, σε ράβδους. Προμηθεύουν τράπεζες, εμπόρους και χονδρεμπόρους κοσμημάτων. Όλη η διαδικασία γίνεται σ’ αυτό εδώ το μέρος. Στο Αλ Ετιχάντ γίνονται επίσης οι παραδόσεις αγαθών του Ντουμπάι, η πιστοποίηση και η διεθνής καταγραφή των τεχνικών και ποιοτικών στοιχείων: «Ενθαρρύνω τον κόσμο να επενδύει σε χρυσό. Όλος ο κύκλος εργασιών πραγματοποιείται στην πόλη. Διαθέτουμε τις υποδομές, την σταθερότητα και την ασφάλεια» αναφέρει ο Σαλάχ Χαλάφ, συνιδιοκτήτης του χρυσοχοείου στο Αλ Ετιχάντ.

apostolakis adv 2

Στη συνέχεια αναλαμβάνουν οι χονδρέμποροι. Η εταιρία Τζαχάρα ιδρύθηκε το 1955 από την οικογένεια Αμπντουλά. Εξειδικεύονται στο εμπόριο χρυσού, διαμαντιών και κοσμημάτων. Ο Ταουίντ Αμπντουλά είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας και πρόεδρος της Ένωσης Χρυσού και Κοσμήματος του Ντουμπάι: «Οποιαδήποτε στιγμή, υπάρχουν 40-50 τόνοι διαθέσιμοι στην αγορά, είτε στο λιανεμπόριο ή στο χονδρεμπόριο. Και εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας, έχουμε τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στον κόσμο».

Το Ντουμπάι διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο λειτουργίας του συγκεκριμένου κλάδου. Η Ένωση Χρυσού και Κοσμήματος του Ντουμπάι διαθέτει πάνω από 700 μέλη. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός: «__Είμαστε ανεξάρτητοι, αλλά υπάρχει έλεγχος και από την κυβέρνηση ώστε να φτάσουμε στο τέλειο προϊόν» συμπληρώνει ο Αμπντουλά.

Περίπου το 20-40% των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού, περνούν κάθε χρόνο από το Ντουμπάι. Τα περισσότερα καταφτάνουν σ’ αυτή την εμπορική γειτονιά, το Gold Souk. Σ’ αυτή την περιοχή μόνο, υπάρχουν 300 καταστήματα σε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο. Οι μεσίτες χρυσού αξιοποιούν τη ζώνη ώρας του Ντουμπάι. Λειτουργούν από τις 6 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα. Μπορούν λοιπόν να γίνουν κινήσεις σε κάθε ζώνη ώρας από αυτή της Αυστραλίας, μέχρι αυτή της Δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Τζέφρι Ρόουντς είναι ο ιδρυτής της συμβουλευτικής εταιρίας πολύτιμων λίθων Rhodes: «Για μένα, η καρδιά του κλάδου χρυσού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι εδώ που είμαστε σήμερα, το Gold Souk, τη γειτονιά με τα καταστήματα χρυσού του Ντουμπάι. Η μεγάλη επιτυχία οφείλεται στους ανθρώπους, την υποδομή, τις προσωπικότητες που βοήθησαν στην άνθιση του κλάδου».

Το Gold Souk, η γειτονιά με τα καταστήματα χρυσού είναι γεμάτη τουρίστες. Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν εδώ, που έρχονται να ψωνίσουν, να αγοράσουν χρυσό. Που οφείλεται η δημοτικότητά της; «Είναι το μέρος στον κόσμο που σε συμφέρει να αγοράσεις χρυσό. Σε όλο τον κόσμο, η φορολογία είναι πολύ υψηλή. Εδώ είναι το καλύτερο μέρος για αγορές. Είναι το πιο οικονομικά αποδοτικό» συμπληρώνει ο Ρόουντς.

Ο χρυσός στο Ντουμπάι δεν υπόκειται σε φορολογία για τους τουρίστες. Πολλοί έρχονται στη γειτονιά ή πηγαίνουν στο Πάρκο Χρυσού και Διαμαντιών. Ο Κίραν Πιτάνι δημιούργησε τα κοσμήματα Cara με τον αδελφό του. Έχουν πολλά μαγαζιά και εργαστήρια στην περιοχή: «Φτιάχνουμε εδώ τα κοσμήματα. Κάνουμε εδώ όλη την εργασία παραγωγής και δημιουργίας. Ο χρυσός ήταν πάντα δημοφιλής. Είναι ένα από τα μέταλλα που συνδέονται με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ο κόσμος προτιμά να επενδύει στον χρυσό».

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπως συνέβη και σε άλλους κλάδους, η ζήτηση για κοσμήματα σταμάτησε. Αλλά στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, οι εμπορικές συναλλαγές ανέκαμψαν, με την πόλη του χρυσού να στοιχηματίζει ότι θα συνεχιστεί αυτή η ανοδική πορεία.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble