Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ζητούν τη μεταφορά προσφυγόπουλων από την Ελλάδα άμεσα

0

Έκκληση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μεταφερθούν τα παιδιά από τους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών σε άλλες χώρες της Ε.Ε. απηύθυναν περίπου 50 Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως (σε άλλες χώρες) ανήλικα προσφυγόπουλα» αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείου, και επισημαίνουν:

«Πολλά παιδιά υποφέρουν από ψυχικά τραύματα λόγω των εμπειριών τους από τον πόλεμο… Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους… Είναι απαράδεκτη για εμάς τους Ευρωπαίους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την εταίρο μας Ελλάδα και να την ανακουφίσει. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το επείγον καθήκον, αν είναι αναγκαίο σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – UNHCR, να καταστήσει ταχύτατα δυνατή τη μεταφορά των παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών στη Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. που έχουν προθυμοποιηθεί να τα δεχτούν».