ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία | Στρατιωτικοί προειδοποιούν για εμφύλιοΓια υποχωρητικότητα απέναντι στον Ισλαμισμό κατηγορούν την γαλλική κυβέρνηση περίπου 75.000 Γάλλοι πολίτες, οι οποίοι συνυπογράφουν επιστολή που δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής το δεξιό περιοδικό Valeurs Actuelles. Προειδοποιούν για εμφύλιο.

“Πρόκειται για την επιβίωση της χώρας μας”, αναφέρει το κείμενο που ανώνυμα δημοσίευσαν εν ενεργεία στρατιωτικοί και στην συνέχεια συνυπέγραψαν μέλη του κοινού.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι βαθμοί και ο αριθμός των στρατιωτικών που έγραψαν την επιστολή παραμένει ασαφής, περιγράφουν όμως τους εαυτούς τους ως μία νεότερη γενιά στρατιωτικών που έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ή έχει συμμετάσχει σε εγχώριες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

“Έδωσαν την ζωή τους για να καταστρέψουν τον Ισλαμισμό, στον οποίο εσείς κάνετε παραχωρήσεις επί του εδάφους μας”, αναφέρουν, ενώ ασκούν κριτική στην κυβέρνηση και για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε σε αντίστοιχη επιστολή εν αποστρατεία στρατιωτικών τον περασμένο μήνα.

swell adv 2021

Τότε, η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί είχε δηλώσει ότι θα υπάρξουν τιμωρίες για παράβαση του νόμου που απαγορεύει σε στρατιωτικούς να εκφράζουν δημόσια άποψη για θρησκευτικά και πολιτικά ζητήματα. Στην υποστήριξη των στρατιωτικών τότε, είχε σπεύσει η υποψήφια της ακροδεξιάς για την προεδρία, Μαρίν Λε Πεν.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

“Πολέμησαν για να επιτρέψετε να γίνει η Γαλλία ένα αποτυχημένο κράτος;”, αναφέρουν στην χθεσινή επιστολή τους οι στρατιωτικοί, ενώ σε άλλο σημείο: “Αν ξεσπάσει εμφύλιος, ο στρατός θα διατηρήσι την κυριαρχεία του εδάφους μας. Κανείς δεν θέλει μία τέτοια κατάσταση αλλά ναι, ο εμφύλιος πόλεμος προετοιμάζεται στην Γαλλία και το γνωρίζεται πολύ καλά”.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button