ΚΟΣΜΟΣ

Γ. Βαρουφάκης: Σύμβουλος στο Βρετανικό Εργατικό Κόμμα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα συμβουλεύει Βρετανούς πολιτικούς. Έτσι τιτλοφορείται δημοσίευμα του CNBC, σύμφωνα με το οποίο ο Έλληνας μαρξιστής οικονομολόγος και πύρινος πρώην υπουργός Οικονομικών χρησιμοποιεί τώρα τις δεξιότητές του, που του κόστισαν τη θέση του και έφεραν την Ελλάδα κοντά στην έξοδο από την Ευρωζώνη, για να βοηθήσει ένα πολιτικό κόμμα της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο ηγέτης του βρετανικού αριστερού Εργατικού Κόμματος, Jeremy Corbyn, αποκάλυψε μιλώντας σε τοπική εφημερίδα του Λονδίνου, ότι ο Γ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με τον σκιώδη υπουργό Οικονομικών John McDonnell και πρόκειται να συμβουλεύει το κόμμα σε έναν βαθμό.

Σε συνέντευξή στην Islington Tribune, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε οτι ενδιαφέρεται για τον Βαρουφάκη λόγω της εμπειρίας του στην Ευρώπη.

Ο Βαρουφάκης είναι ενδιαφέρων άτομο, διότι προφανώς έχει περάσει από όλες τις διαπραγματεύσεις (με την ΕΚΤ, τη Κομισιόν και το ΔΝΤ). Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκε η Ελλάδα ήταν τρομερός και θα πρέπει να τους προσεγγίζουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close