ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ευρωβουλευτές προτρέπουν να συνεχιστεί ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Η αποτελεσματικότερη απάντηση στη νέα έξαρση του κορωνοϊού είναι ο εμβολιασμός, σχολίασαν οι ευρωβουλευτές σχετικά με το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, σε συζήτηση στην ολομέλεια με την πρόεδρο της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τη Σλοβενική Προεδρία, οι ευρωβουλευτές επέμειναν ότι ο εμβολιασμός παραμένει το ισχυρότερο και πιο αποτελεσματικό όπλο κατά της πανδημίας. Απαιτούνται πρόσθετες προσπάθειες για να ξεπεραστεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στα εμβόλια και να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμένων στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, τόνισαν.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η πλειονότητα των ευρωβουλευτών εξέφρασε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί η αύξηση της παραπληροφόρησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, μέσω της ενίσχυσης της διαφάνειας και της επικοινωνίας βασισμένης σε επιστημονικά επιχειρήματα.

Αν και πολλά μέλη του ΕΚ αναγνώρισαν ότι η ΕΕ αποτελεί υπέρμαχο της παγκόσμιας αλληλεγγύης, άλλοι ευρωβουλευτές σημείωσαν ότι οι τρέχουσες προσπάθειες για την παράδοση εμβολίων στον υπόλοιπο κόσμο δεν επαρκούν και ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

“IN_AND_OUT

Σχετικά με τις ρωσικές απειλές

Εν αναμονή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί αύριο, πολλοί ομιλητές κάλεσαν επίσης τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να υιοθετήσουν ισχυρή στάση έναντι της Ρωσίας και των απειλών της κατά της κυριαρχίας της Ουκρανίας, καθώς και έναντι των προσπαθειών του καθεστώτος της Λευκορωσίας να αποσταθεροποιήσει την ΕΕ και τα κράτη μέλη της μέσω υβριδικών επιθέσεων.

Mechanical Solutions

Μετανάστευση και τιμές ενέργειας

Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για τη μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, όπως και το ζήτημα της αύξησης των τιμών της ενέργειας. Ενώ ορισμένοι επέκριναν την ιδέα ότι το φυσικό αέριο και η πυρηνική ενέργεια είναι «πράσινες» λύσεις, άλλοι σημείωσαν ότι οι εν λόγω πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση σε μια καθαρότερη οικονομία.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button