Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΕυρώπη | Ερχεται μαζικό «κύμα πτωχεύσεων» στην εστίαση μετά την καραντίνα!

Ευρώπη | Ερχεται μαζικό «κύμα πτωχεύσεων» στην εστίαση μετά την καραντίνα!

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Ο πολύπαθος κλάδος της εστίασης έχει κατεβάσει ρολά εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας COVID-19 και μέχρι σήμερα οι περισσότερες χώρες δεν έχουν καταφέρει να βρουν τη χρυσή τομή, ώστε να ανοίξει ξανά με ασφάλεια. Αυτή η συνθήκη φέρνει πολλές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με το φάσμα του οριστικού λουκέτου στην επαύριο των σκληρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Πριν από μερικές μέρες, η Ιταλία αποφάσισε τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε δεκαέξι περιφέρειες της επικράτειάς της, επιτρέποντας σε εστιατόρια και μουσεία να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους μετά από μήνες.

mechanical adv 2021

Ωστόσο, η γειτονική χώρα παραμένει εξαίρεση μπροστά στο συνολικό ευρωπαϊκό τοπίο. Αν και η κατάσταση διαφέρει από χώρα σε χώρα, τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης έχουν εξαναγκάσει τα εστιατόρια και τα μπαρ σε λουκέτο ή -σε κάποιες περιπτώσεις- σε περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας τους.

apostolakis adv 2

Με τις θερμοκρασίες να είναι ακόμα πολύ χαμηλές για να επιτρέψουν τη χρήση εξωτερικών χώρων στις επιχειρήσεις εστίασης, η προοπτική του συνωστισμού ατόμων σε κλειστά περιβάλλοντα θεωρείται πολύ επικίνδυνη. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η απόφαση να κατεβάσει ο κλάδος ρολά διαδέχεται το μαζικό κλείσιμο της πρώτης καραντίνας, το οποίο είχε ήδη προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

«Για τον τομέα της φιλοξενίας, αυτό είχε καταστροφικό αντίκτυπο, και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να συνεχίσουμε για την ανάκαμψη», δήλωσε η Μαρί Οντρέν, γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ξενοδοχείων, Εστιατορίων και Καφέ (HOTREC), η οποία μίλησε στην EURACTIV την περασμένη εβδομάδα.

«Αυτά τα κλεισίματα είχαν τεράστιες επιπτώσεις όχι μόνο στην οικονομία μας, αλλά και στην κοινωνία μας. Για παράδειγμα, ορισμένα εστιατόρια στις Βρυξέλλες, από τον Μάρτιο του περασμένου έτους μέχρι σήμερα, έχουν καταφέρει να μείνουν ανοιχτά για μόλις τέσσερις μήνες.

Αυτό έχει δραματικό αντίκτυπο στο μέλλον τους και το κατά πόσο θα μπορέσουν να επιβιώσουν», επισημαίνει στην EURACTIV η Μαρί Οντρέν.

Ο Έρικ Πουαριέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής εταιρείας χονδρικής Metro AG, διακρίνει τον αντίκτυπο του προβλήματος στη συμπεριφορά των εταιρικών του πελατών, στους οποίους περιλαμβάνονται πολλές επιχειρήσεις εστίασης.

«Αυτό που βλέπουμε στην πορεία αυτού του lockdown είναι όλο και πιο απελπισμένες εκκλήσεις για επαναλειτουργία του κλάδου και όλο και περισσότερους από τους πελάτες μας να εγκαταλείπουν την προσπάθεια». Όπως προβλέπει, «θα αντιμετωπίσουμε ένα μαζικό κύμα πτωχεύσεων».

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble