ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός | Εναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Να ξεκινήσουν οι συνομιλίες για οδηγία που εγγυάται σε όλους τους εργαζομένους της ΕΕ επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό αποφάσισαν οι ευρωβουλευτές.

Το «πράσινο φως» της εντολής της επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων δόθηκε την Πέμπτη από το Κοινοβούλιο, με 443 ψήφους υπέρ, 192 κατά και 58 αποχές. Οι διαπραγματεύσεις μπορούν να ξεκινήσουν μόλις το Συμβούλιο εγκρίνει τις θέσεις του.

“ΧΡΥΣΟΣ

Στόχος αποτελεί ο καθορισμός κοινών ελάχιστων προτύπων για τη διασφάλιση ενός εισοδήματος που θα διασφαλίζει ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ενός θεσμοθετημένου κατώτατου μισθού μέσω της νομοθεσίας ή μέσω της δυνατότητας οι εργαζόμενοι να διαπραγματεύονται τους μισθούς τους με τους εργοδότες τους μέσω συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα, το Κοινοβούλιο ζητά επίσης να υποχρεωθούν τα κράτη μέλη όπου λιγότερο από το 80% των εργαζομένων καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις να λάβουν ενεργά μέτρα για την ενίσχυση και την επέκταση της κάλυψης των συμβάσεων αυτών.

“IN_AND_OUT


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button