ΔΙΕΘΝΗ

Έτοιμη η Δανία για άρση των περιοριστικών μέτρων

Σε πλήρη άρση όλων των περιοριστικών μέτρων που είχαν τεθεί σε εφαρμογή στο πλαίσιο της αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού φαίνεται πως προχωράει η Δανία έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Υγείας στην Δανία ανέφερε την Παρασκευή πως «ο ιός δεν αποτελεί πλέον κρίσιμη απειλή για την κοινωνία» λόγω των υψηλών ποσοστών που καταγράφονται στον εμβολιασμό ενάντια στη covid-19.

Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας,  Magnus Heunicke, «η επιδημία είναι υπό έλεγχο», σημειώνοντας πως η χώρα καταγράφει ρεκόρ εμβολιασμού. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αίρονται οι περιορισμοί», εξήγησε.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ωστόσο, παρόλο που η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλό σημείο, ο υπουργός Υγείας προειδοποίησε ότι η επιδημία δεν έχει τελειώσει, λέγοντας πως η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να «ενεργήσει γρήγορα ο ιός απειλήσει ξανά τη λειτουργία της κοινωνίας».

Η απόφαση της κυβέρνησης να μην θεωρεί πλέον τον κορωνοϊό «κρίσιμη απειλή» για την κοινωνία μετά τις 10 Σεπτεμβρίου, ουσιαστικά καταργεί τη νομική βάση για τους περιορισμούς, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις εντός συνόρων θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

swell adv 2021

Τρίτη η Δανία σε ποσοστό εμβολιασμού

Σύμφωνα με το Our World in Data, η Δανία κατέχει την τρίτη θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώνουν τα στοιχεία, το 71% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Την πρώτη θέση κατέχει η Μάλτα με 80%, ενώ στη δεύτερη ακολουθεί η Πορτογαλία με 73%.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian, η Δανία ήταν μία από τις πρώτες στην Ευρώπη που τον Μάρτιο του 2020 επέβαλε περιοριστικά μέτρα (τύπου μερικού lockdown). Τότε η κυβέρνηση είχε κλείσει προσωρινά τα σχολεία, αλλά και τις επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες που έκρινε πως η λειτουργία τους στην παρούσα φάση δεν ήταν αναγκαία.

Τον Απρίλιο μερική άρση των περιορισμών

Παράλληλα η Δανία ήταν από τα πρώτα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προχώρησαν σχετικά σύντομα σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων. Ενδεικτικό ήταν πως στις 21 Απριλίου τέθηκε σε εφαρμογή το «διαβατηρίου για τον κορωνοϊό».

Από τον Απρίλιο, πολλές επιχειρήσεις, όπως εστιατόρια, μπαρ και κινηματογράφοι τέθηκαν ξανά σε λειτουργία, είτε για πλήρως εμβολιασμένους πελάτες,είτε για όσους είχαν αρνητικό τεστ 72 ωρών, είτε είχαν προσβληθεί από Covid τις τελευταίες δύο έως 12 εβδομάδες.

Σημειώνεται ότι στη Δανία τα οκτώ στα δέκα κρούσματα αφορούσαν τη μετάλλαξη Δέλτα.


Πηγή
Guardian

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button