ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν | Θα μείνουμε στο βόρειο Ιράκ για όσο το κρίνουμε απαραίτητο

Τη συνέχιση των τουρκικών επιχειρήσεων εναντίον Κούρδων μαχητών και τη διατήρηση στρατιωτών στο βόρειο Ιράκ για «όσο το έχουμε ανάγκη», προανήγγειλε ο κ. Ερντογάν.

Η Τουρκία θα επεκτείνει τις επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων στο βόρειο Ιράκ και θα κρατήσει τα στρατεύματά της στη χώρα, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, ξεκαθάρισε την Τρίτη ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

brands heaven2021

Μιλώντας στην κυβέρνησή του, τόνισε: «Θα μείνουμε όσο χρειαζόμαστε στα μέρη που κάναμε ασφαλή για να αποφύγουμε ξανά παρόμοιες επιθέσεις».

Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος Πρόεδρος υποσχέθηκε να συνεχίσει τις διασυνοριακές επιχειρήσεις εναντίον του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και να «συντρίψει στις σπηλιές τους».

neratzoulis neo

Η Τουρκία κατηγορεί μαχητές του ΡΚΚ για απαγωγή υπηκόων της και εκτόξευση θανατηφόρων επιθέσεων σε παραμεθόριες πόλεις, ενώ η Άγκυρα έχει διεισδύσει στο Ιράκ παρά τις αντιρρήσεις της ιρακινής κυβέρνησης.

Χτες, μάλιστα, κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να στηρίζουν «τρομοκράτες» καθώς, όπως ανέφερε, «βρίσκονται πίσω από τους Κούρδους που σκότωσαν Τούρκους στρατιώτες στο Ιράκ».

«Το αίμα αθώων ανθρώπων που μαρτύρησαν στο βόρειο Ιράκ είναι στα χέρια όλων εκείνων που υποστηρίζουν, στηρίζουν και δείχνουν συμπάθεια στους τρομοκράτες του PKK» τόνισε.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button