ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Θα αυξήσουμε τον τουρκικό στρατό στην Κύπρο

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν, προαναγγέλοντας αύξηση του αριθμού των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο!

«Μας ζητούν να μειώσουμε τον αριθμό των στρατευμάτων μας στην Κύπρο. Μην μας παρεξηγήσετε. Εμείς θα τα αυξήσουμε», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους σύμφωνα με το EHA News.

«Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα στρατιωτικής βάσης στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου. Είναι θέμα λίγων λεπτών να φτάσουμε εκεί από τα δικά μας εδάφη και να μπούμε στην ανατολική Μεσόγειο», απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Η Ελλάδα, όμως, δεν έχει μια τέτοια εγγύτητα. Ομως υπάρχει ο ψυχολογικός παράγοντας. Αν έχουμε όμως ανάγκη θα ιδρύσουμε στρατιωτική βάση εκεί», πρόσθεσε.

«Είναι σημαντική η στρατιωτική ύπαρξή μας εκεί», τόνισε.

Η δήλωση του κ. Ερντογάν δείχνει τη διάθεσή του να τηρήσει σκληρή στάση στο Κυπριακό και γίνεται εν όψει της απόφασης του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για την επανέναρξη ή μη των διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 11 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές της κυπριακής προεδρίας, η συνάντηση γίνεται εν όψει και των επαφών τους στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close