ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Στήριξη ή θα ανοίξουμε τα σύνορα σε 5,5 εκατ. πρόσφυγες

Νέες απειλές προς την Ευρώπη εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος,Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με το προσφυγικό. Σε δηλώσεις τους στην Μαλάτεια σημείωσε πως σε περίπτωση που η χώρα του δεν λάβει την απαραίτητη υποστήριξη, τότε μπορεί να ανοίξει τα σύνορα για περισσότερους από 5,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

caffeine adv 2021

Στόχος του Τούρκου προέδρου είναι να δημιουργηθεί μία ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπου θα μπορέσουν να επιστρέψουν περίπου ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι πρόσφυγες και να εγκατασταθούν σε καταυλισμούς που θα χρηματοδοτηθούν με κοινοτικούς πόρους, κάτι για το οποίο η ΕΕ αντιδρά.

«Θα γίνει αυτό που θέλουμε αλλιώς θα ανοίξουμε τα σύνορα», επανέλαβε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε: «Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα».

neratzoulis neo

Τέλος, επανέλαβε πως η χώρα του έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button