ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν | Να σταματήσει η ΗΠΑ να υποστηρίζει τρομοκράτες, να σταθεί δίπλα μας

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι συντάσσονται με το PKK και το συριακό παρακλάδι τους YPG.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσεις να στηρίζει «τρομοκράτες» καθώς, όπως ανέφερε, «βρίσκονται πίσω από τους Κούρδους που σκότωσαν Τούρκους στρατιώτες στο Ιράκ».

neratzoulis neo

Χαρακτήρισε «αστεία» την ανακοίνωση της Ουάσινγκτον μετά τη δολοφονία Τούρκων.

«Η ανακοίνωση των ΗΠΑ για την εκτέλεση Τούρκων πολιτών από το PKK στο βόρειο Ιράκ είναι γελοία. Ισχυρίζονται ότι δεν στηρίζουν το PKK, αλλά το κάνουν σίγουρα» ανέφερε, σύμφωνα με τη «Sabah».

«Το αίμα αθώων ανθρώπων που μαρτύρησαν στο βόρειο Ιράκ είναι στα χέρια όλων εκείνων που υποστηρίζουν, στηρίζουν και δείχνουν συμπάθεια στους τρομοκράτες του PKK» τόνισε.

Συνέχισε λέγοντας ότι δεν είναι η πρώτη «σφαγή πολιτών από το PKK» καλώντας τον Αμερικανό ομόλογό του Μπάιντεν να «αναγνωρίσει την τρομοκρατική οργάνωση».

«Αν θέλετε να συνεχιστεί η συμμαχία μας διεθνώς και στο ΝΑΤΟ, τότε πρέπει να σταματήσετε να είστε με το πλευρό τρομοκρατών» ανέφερε και πάλι απευθυνόμενος στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας και εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων στο βόρειο Ιράκ.
Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button