ΔΙΕΘΝΗ

Εμβόλιο Pfizer: Άδεια για μία επιπλέον δόση ανά φιαλίδιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνιστά την χρησιμοποίηση μίας επιπλέον δόσης ανά φιαλίδιο του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19, περνώντας από τις πέντε στις έξι δόσεις ανά φιαλίδιο, πράγμα που σημαίνει αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού.

«Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φιαλίδιο περιέχει έξι δόσεις του εμβολίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

caffeine adv2020b

Κομισιόν: Συμφωνία για ακόμη 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει το συμβόλαιο που έχει με τις Pfizer/ΒιοΝtech, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η Κομισιόν εξασφάλισε 300.000.000 επιπλέον δόσεις του εμβολίου της Pfizer/ ΒioNTech.

neratzoulis neo

Η συμφωνία αυτή διπλασιάζει τις αρχικά συμφωνημένες δόσεις, οι οποίες πλέον φτάνουν τις 600.000.000.

Την Τρίτη, πηγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση είχαν αναφέρει στο Reuters ότι η ΕΕ συζητά να αγοράσει άλλες 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNTech, ωστόσο η νέα συμφωνία είναι πολύ ευνοϊκότερη.

«Διασφαλίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν επαρκείς δόσεις ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων #COVID19. Τώρα δίνουμε τη δυνατότητα στις χώρες της ΕΕ να αγοράσουν περισσότερες δόσεις του 1ου εμβολίου που έχει εγκριθεί στην ΕΕ. Μπορούν τώρα να αγοράσουν έως και 300 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις του εμβολίου #BioNTech/Pfizer», έγραψε η Φον Ντερ Λάιεν το πρωί της Παρασκευής στο Twitter.

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button