Διεθνή

Ελπιδοφόρος για Ερντογάν | «Ένας ισχυρός άνδρας, ο οποίος έχει… αναμορφώσει την Τουρκία»

Έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τη δημόσια θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Τον θεωρεί, ανάμεσα στα άλλα, και αναμορφωτή της Τουρκίας. Μεγάλη κουβέντα για ένα ηγέτη ο οποίος -σύμφωνα με τις περισσότερες ξένες κυβερνήσεις και τους περισσότερους διεθνείς οργανισμούς- έχει εξελιχθεί σε αυταρχικό, που παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Προσφωνώντας τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στις 6 Φεβρουαρίου 2019, δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για τον Ερντογάν, ο οποίος -ως γνωστό- απειλεί καθημερινά την Ελλάδα με πόλεμο στο Αιγαίο.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Την ίδια στιγμή είναι και ο ηγέτης της Τουρκίας, που συνεχίζει την κατοχή του 40% του εδάφους της Κύπρου. Είναι ο ίδιος που απαιτεί να ελέγξει όλο το νησί με την υπογραφή μάλιστα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είπε τότε στον κ. Τσίπρα τα εξής για τον Ερντογάν:


Στην Άγκυρα έχουμε έναν επίσης δυναμικό ηγέτη, ένα ισχυρό άνδρα, ο οποίος έχει αναμορφώσει την Τουρκία και έχει θέσει ανεξίτηλη την σφραγίδα του, τον εξοχότατο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ομιλεί με τον τρόπο αυτό για τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας ο οποίος έχει φυλακίσει χιλιάδες αντιπάλους του, ανάμεσα τους πολλούς δημοσιογράφους και οπαδούς του Ιμάμη Γκιουλέν.

Συνέχισε λέγοντας ότι «ο συνδυασμός των τριών αυτών προσωπικοτήτων, (εννοεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον (τότε) Έλληνα πρωθυπουργού και τον πρόεδρο της Τουρκίας) ομοιάζει με το σπάνιο εκείνο αστρονομικό φαινόμενο της ευθυγράμμισης πλανητών και αστέρων, το οποίο συμβαίνει μια φορά κάθε εκατοντάδες χρόνια.

Επειδή, λοιπόν, η συγκυρία είναι ανθρωπίνως ευνοϊκή και σπάνια, οι προσευχές μας είναι θερμότερες προς τον Κύριον, η δοξολογία μας είναι αδιάκοπη προς την Αγία Τριάδα και οι δεήσεις μας ειλικρινείς προς τον Μέγα Πατέρα της Εκκλησίας και Πατριάρχη ιερό Φώτιο, να χαράξει η ευλογημένη εκείνη ημέρα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής μας Σχολής», σημείωσε σχετικά.

Το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Αν ο Ταγίπ Ερντογάν προσκαλέσει τον κ. Ελπιδοφόρο στις άθλιες και απαράδεκτες τελετές και τα πανηγύρια για να εορτάσει την μαύρη επέτειο της εισβολής εναντίον της Κύπρου, θα πάει; Θα δεχθεί τη βαμμένη με αίμα πρόσκληση του Σουλτάνου; Με βάση τη δικαιολογία για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου”, δεν μπορεί να …αρνηθεί!!!


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button