ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αυστριακός στρατός εκπαίδευσε σκύλους να εντοπίζουν τον κορωνοϊό

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Ο στρατός της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι εκπαίδευσε με επιτυχία δύο σκύλους να εντοπίζουν με την όσφρηση τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ένα βελγικό ποιμενικό και ένα ροτβάιλερ, που εκπαιδεύτηκαν πλήρως να εντοπίζουν τον κορωνοϊό, έχοντας μυρίσει πάνω από 3.000 δείγματα, συμπεριλαμβανομένων χρησιμοποιημένων μασκών. Το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά κατά πολύ το 80%, δήλωσε η Αυστριακή υπουργός Άμυνας, Κλαούντια Τάνερ.

“ΧΡΥΣΟΣ

«Ξέραμε εδώ και καιρό ότι οι σκύλοι μας μπορούν να ανιχνεύσουν με την όσφρηση διάφορα υλικά. Όμως, αυτό που πετύχαμε εδώ είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας σκύλος που είναι εκπαιδευμένος στον εντοπισμό άλλων υλικών χρειάζεται περίπου δύο εβδομάδες προκειμένου να μπορεί να διακρίνει ποια δείγματα έχουν κορωνοϊό. Στη συνέχεια απαιτούνται άλλοι τρεις μήνες για να εκπαιδευθεί πλήρως σε αυτό, εξήγησε ο συνταγματάρχης Ότο Κόπιτς, επικεφαλής του κέντρου εκπαίδευσης σκύλων του αυστριακού στρατού.

“IN_AND_OUT

Η Αυστρία δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τη χρήση σκύλων που είναι εκπαιδευμένοι για τον εντοπισμό του κορωνοϊού. Όμως, θα βοηθήσει να μάθουν άνθρωποι από άλλες χώρες πώς μπορούν να κάνουν ανάλογη εκπαίδευση σε σκύλους, διευκρίνισε η Τάνερ.

Δοκιμές σε όλο τον κόσμο, από την Ταϊλάνδη έως τη Βρετανία, έχουν διαπιστώσει ότι οι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ισχυρή όσφρησή τους προκειμένου να εντοπίσουν τον κορωνοϊό με υψηλή ακρίβεια, κάτι που δείχνει ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον μέτρο προστασίας σε μεγάλες εκδηλώσεις, αλλά και τα σημεία εισόδου στα σύνορα.

Mechanical Solutions

Ήδη από πέρυσι αεροδρόμια στη Φινλανδία και τη Χιλή άρχισαν να χρησιμοποιούν σκύλους, προκειμένου να γίνεται έλεγχος για κορωνοϊό στις αφίξεις.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Reuters

Σχετικά άρθρα

Back to top button