ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ | Ψήφισε να μη ζουν τα κτηνοτροφικά ζώα στα κλουβιάΤο ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα AnimalPolitics.gr και τα υπόλοιπα δώδεκα φιλοζωικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζουμε τη χαρά και την ικανοποίησή μας για τη χτεσινή ψηφοφορία της Πέμπτης 10/6/2021, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία οι ευρωβουλευτές ζήτησαν να καταργηθεί η εκτροφή ζώων σε κλουβιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση με συντριπτική πλειοψηφία, 558 έναντι 37 (ποσοστό 93.7%!).

Θεωρούμε τη νίκη αυτή ως ένα ακόμα βήμα προς την απελευθέρωση των ζώων, τη φυτοφαγική μετάβαση και τον οικολογικό μετασχηματισμό, τη μόνη διέξοδο για τα ζώα, τη φύση και τους ανθρώπους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η απόφαση για «τέλος στα κλουβιά» προήλθε από την κινητοποίηση των φιλόζωων, των φυτοφάγων και των οικολόγων πολιτών της Ευρώπης, πολλών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και επιχειρήσεων τροφίμων, που συγκέντρωσαν σχεδόν 1.5 εκατομμύριο υπογραφές στην καμπάνια «End the Cage Age». Αυτή ήταν η πρώτη «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών» που αφορούσε τους όρους διαβίωσης των ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες. Από την άποψη αυτή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό που πετυχαίνει τους στόχους της.

Το ελληνικό Κόμμα για τα Ζώα και οι ευρωβουλευτές που εξελέγησαν από τα αδελφικά μας κόμματα πρωτοστατήσαμε σε αυτόν τον αγώνα.

swell adv 2021

Επόμενος στόχος μας είναι η όσο το δυνατό ταχύτερη εφαρμογή της απόφασης. Θα επαγρυπνούμε, επίσης, ώστε η ευρωπαϊκή νομοθεσία που θα εκπονηθεί σχετικά να τιμήσει το πνεύμα της καμπάνιας «end the cage age» και να βελτιώσει ριζικά την ευζωία των εκατοντάδων εκατομμυρίων ζώων που «ζουν» περιορισμένα στα κλουβιά στην ΕΕ.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button