ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση «βόμβα» του Χαν για αλλαγή των συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας

Λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας» έκανε λόγο ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας σε think tank.

Αφού αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων, στη συνέχεια μίλησε για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες».

Η Κομισιόν για την δήλωση του Χαν: Δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρωνΟ επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε «αλλαγή συνόρων» Ελλάδας- Αλβανίας, επισήμανε σήμερα από τις Βρυξέλλες εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κληθείς να διευκρινίσει σχετικές με το θέμα δηλώσεις του αρμόδιου για τη διεύρυνση επιτρόπου Γιοχάνες Χαν στο Λονδίνο.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας.

Η ΝΔ για τη δήλωση του Χαν: Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους Τσίπρα και Καμμένο

Τις δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της όπου σε σκληρή γλώσσα επικρίνει τους κκ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά και τους καλεί «να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται κάνουν και με την Αλβανία».

Επίσης, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας συνιστά στον Επίτροπο Χαν να συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον Επίτροπο κ. Χαν ότι η κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!
Η Νέα Δημοκρατία καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση που, ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.

Όσο για τον Επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

ΚΚΕ: Να απαντήσει τι εννοεί o Χαν με τη θέση περί αναδιάρθρωσης συνόρων

Ανακοίνωση μέσω της οποίας ζητεί από τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν να διασαφηνίσει τι εννοεί με τη θέση του περί αναδιάρθρωσης των συνόρων, εξέδωσε το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για τη συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας που κι αυτή – όπως και η συμφωνία με την ΠΓΔΜ – έχει βάση την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Στη βάση αυτή η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει τι εννοεί ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, με τη θέση περί αναδιάρθρωσης συνόρων».

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close