ΔΙΕΘΝΗ

Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο | Έρευνα για το αν διαπράττονται εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς

Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση της βίας στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, η γενική εισαγγελέας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) Φατού Μπενσουντά δήλωσε ότι ενδέχεται να διαπράττονται εγκλήματα πολέμου και για το λόγο αυτό, διεξάγεται σχετική έρευνα.

«Αυτά είναι γεγονότα που εξετάζουμε πολύ σοβαρά», επισημαίνει η Μπενσουντά, όπως αναφέρει το Reuters, προσθέτοντας ότι «παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τα όσα συμβαίνουν και υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει έρευνα… εξετάζουμε επίσης την εξέλιξη αυτών των γεγονότων».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στις εχθροπραξίες μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής τουλάχιστον 130 άνθρωποι στη Γάζα -ανάμεσά τους και δεκάδες παιδιά και εννέα Ισραηλινοί.

Από την Δευτέρα, η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εκτόξευσε πάνω από δύο χιλιάδες πυραύλους και ρουκέτες με στόχο το Ισραήλ.

Την ίδια ώρα, οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τη Γάζα με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να διαμηνύει ότι η παλαιστινιακή οργάνωση θα πληρώσει «πολύ βαρύ τίμημα».

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button