ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο;Τελευταία ενημέρωση:

Εάν δεν την είχατε στις επιλογές σας μέχρι τώρα, καιρός να την βάλετε και μάλιστα στην κορυφή της λίστας όπως έκανε και το Δίκτυο για την Αειφόρο Ανάπτυξη του ΟΗΕ όταν δημοσίευσε τον Δείκτη παγκόσμιας ευτυχίας για το 2016.

Τι είναι αυτό θα μας πείτε. Πρόκειται για μια μελέτη που εξετάζει την σχέση ανάμεσα στην ευτυχία με την ανάπτυξη μιας χώρας σε ετήσια βάση. Τα κριτήρια που έλαβαν υπόψη οι ερευνητές ήταν: η κοινωνική υποστήριξη, το προσδόκιμο ζωής, η εμπιστοσύνη αλλά και η αντίληψη της ελευθερίας σε ότι έχει να κάνει με την λήψη αποφάσεων. Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των «πειραματόζωων» η ιδανικότερη χώρα για να ζει κανείς απόλυτα ευτυχισμένος είναι η Δανία.

Βάσει της έρευνας, σημείωσε το υψηλότερο σκορ σε ότι έχει να κάνει με το εισόδημα, την εκπαίδευση, το προσδόκιμο ζωής. Για να μην ξεχνάμε και την ελευθερία, την κοινωνική ζωή των πολιτών αλλά και την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής ζωής που έχει πετύχει μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της. Και αν όλα αυτά δεν σας έπεισαν ακόμα για να μεταναστεύσετε, σε όλα αυτά προσθέστε και την προστασία του περιβάλλοντος μιας και θα λέγαμε ότι χρησιμοποιεί σε μεγάλο ποσοστό ενέργεια την οποία παράγει,  από ανανεώσιμες πηγές. Για να σκεφτεί κανείς, το 2014 μόνο, το 39,1% της ενέργειας ήταν αιολική.

Γιατί λοιπόν να μην είναι οι πιο ευτυχισμένοι; Πέτυχαν το 10 το καλό που λένε, και προσπαθούν να το κρατήσουν.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close